BioNatto

Digunakan secara tradisional untuk darah tinggi dan kolestrol

Apa itu BioNatto?

BioNatto membawa keaslian Nattokinase NSK-SD® (Natural Super Kinase-Sprayed Dry) yang telah diuji untuk keselamatan dan keberkesanan.

Ia sesuai untuk orang yang mempunyai tekanan darah, penyumbatan, trombosis urat mendalam (DVT) dan masalah peredaran.

Ketahuilah BioNatto Plus

BioNatto telah dinaik taraf kepada BioNatto Plus!

Kelebihan BioNatto

blood pressure

Z

Menyokong tahap tekanan darah yang sihat

Z

Meningkatkan peredaran darah

Z

Kurangkan rasa kebas pada tangan dan kaki

Z

Menyokong trombosis urat dalam(DVT)

Z

Menyokong kesihatan kardiovaskular keseluruhan

Z

Mengurangkan kolesterol

blood pressure

Z

Menyokong tahap tekanan darah yang sihat

Z

Meningkatkan peredaran darah

Z

Kurangkan rasa kebas pada tangan dan kaki

Z

Menyokong trombosis urat dalam(DVT)

Z

Menyokong kesihatan kardiovaskular keseluruhan

Z

Mengurangkan kolesterol

Testimoni BioNatto

Lihat maklum balas pelanggan

v

BioNatto

* Saya mengambil ubat antihipertensi dari hospital kerajaan. Baru-baru ini saya dapati beberapa maklumat mengenai Bio Natto melalui Google. Saya mula mengambil selama sebulan dan saya perhatikan bahawa paras tekanan darah saya menurun dan kekal dalam lingkungan biasa. Sejak itu, saya mengambil keputusan untuk terus mengambil produk yang bertenaga ini, dan saya berasa sangat gembira kerana menjumpai beberapa produk yang sangat bagus untuk kesihatan saya.

“Kaliappen K.”

v

bionatto testimonial

*Saya menghidap tekanan darah tinggi dengan kiraan 180/100 dan doktor telah memberi ubat untuk tekanan darah dan kolestrol. Selepas menggunakan ubat dalam tempoh seminggu, saya mendapat kesan sampingan yang tidak baik. Saya kerap penat dan tidak berkemampuan untuk bersiar-siar di taman seperti biasa. Tekanan darah tidak menurun dan saya sangat terdesak lalu tidak meneruskan pengambilan ubat.

Saya dikenalkan dengan Bionatto oleh seorang kawan dan saya cuba. Selepas menggunakannya sebanyak 3 botol, saya merasa lebih baik dan kembali bertenaga. Saya dapat meneruskan aktiviti harian seperti biasa dan tekanan darah berkurang kepada 130.

Kini saya sangat yakin dengan Bionatto dan ia tidak memberi kesan sampingan seperti ubat yang diberikan oleh doktor. Dalam jangka masa panjang, saya berharap kesihatan saya akan menjadi lebih baik.

“Chan Kee @ Chang Kee, Umur 73, Kuala Lumpur”

v

* Saya mempunyai angina dan insomnia.

Satu malam pada tahun 2009, saya tidak dapat tidur, saya hanya dapat tidur selama 2 jam yang berlangsung selama beberapa minggu, jadi saya memutuskan untuk menjalani pemeriksaan perubatan. Laporan itu mengatakan bahawa hati saya sangat baik, tetapi tekanan darah saya sedikit tinggi pada 140/90, jadi mereka menghidapi saya dengan tekanan darah tinggi. Setelah mengambil ubat antihipertensi selama hampir 2 tahun, tidak ada peningkatan langsung, jadi saya memutuskan berhenti minum ubat.

Kebanyakan masa saya dapat merasakan jantung saya mengepam darah tidak stabil, tetapi apabila saya memberitahu doktor, dia mengatakan bahawa saya mempunyai gangguan kecemasan. Jadi, saya mencari dan menemui Natto di Internet. Selepas membaca Natto, saya menyedari bahawa terdapat banyak jenis natto di pasaran, jadi saya dapati Bionatto dari Malaysia supaya saya boleh memesan dengan mudah.

Setelah mengambil Bionatto selama 3 bulan, saya rasa angina saya kurang, jadi saya terus mengambilnya selama hampir setahun. Saya rasa angina saya kadang-kala baik kadang-kala buruk, saya mula mengesyaki bahawa Bionatto benar-benar sesuai untuk saya? Tetapi saya masih memutuskan untuk meneruskannya. Setelah mengambil satu setengah tahun, ketika saya bangun suatu pagi, arteri jantung atas dan bawah saya menyentuh, saya dapat merasakan sesuatu yang bergerak di arteri saya, dan kemudian saya merasa sedikit lebih ringan. Dari sudut itu, saya tahu bahawa Bionatto sedang melakukan tugasnya. Jika saya terus mengambilnya selama 2-3 tahun, saya fikir semua penyumbatan saya akan dibersihkan akhirnya.

Terima Kasih.

“CS Chan, Pulau Pinang”

v

*Saya telah mengambil ubat untuk mengawal tekanan darah tinggi beberapa tahun lepas. Walaupun membantu, tetapi terdapat banyak kesan sampingan yang saya alami. Untuk satu setengah tahun yang lepas, saya telah menggunakan Bionatto bersama ubat yang biasa digunakan.

4 bulan yang lalu, saya hanya menggunakan Bionatto, 2 kapsul pagi, dan 2 waktu malam untuk mengawal tekanan darah tinggi dan kini ia telah kembali normal. Kerana Bionatto, saya sedar rasa kebas dan gigil pada kaki dan tangan yang sering berlaku pada waktu pagi telah hilang.

Madam Chen Sow Chan, Age 88, USJ18 Subang Jaya,Selangor”

v

*Pada 2006, saya menghidap stork yang menyebabkan saya terlantar di kerusi roda. Dan saya punya masalah mengangkat lengan dan buka tapak tangan. Saya mula menggunakan Bionatto (2 pagi, 2 malam). Selepas dua botol, saya dapat perlahan-lahan mengangkat lengan, dan tapak tangan sudah boleh dibuka. Saya rasa lebih baik dan kesihatan saya semakin pulih.

“Mr. Gan Chin Tee, Age 59, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur”

v

*Saya kerap mengalami sakit dada yang teruk sejak 3 tahun lepas. Doktor dari Hospital Universiti telah menasihatkan supaya melakukan pembedahan pada hati bagi menyelesaikan masalah ini. Saya sangat takut dan mula mencari jalan lain untuk penyelesaian. Saya dapat tahu tentang Bionatto melalui kawan saya, dan mula menggunakannya (2 Kapsul pagi, dan 2 pada waktu malam). Selepas mengambil Bionatto dalam 1 tahun 5 bulan, keadaan saya semakin pulih dan saya tidak lagi merasa sakit dada.

Tambahan lagi, saya tidak rasa selamat sekiranya saya tidak menggunakan Bionatto sebelum tidur.

“Mr. Ang Ching Hon, Age 62, USJ1 Subang Jaya,Selangor”

*Penafian: Sila ambil perhatian bahawa kesan produk kami berbeza untuk individu. Testimoni di laman web ini disediakan oleh pelanggan kami dan ia tidak seharusnya diambil sebagai nasihat perubatan. Berikut adalah penafian perubatan penuh kami.

Informasi Produk

Apa itu BioNatto?

Natto adalah makanan tradisi warga Jepun yang terhasil dari proses penapaian dan terkandung Bacillus Natto, bakteria baik yang bermanfaat untuk kacang soya rebus. Kacang Natto telah diguna turun termurun sejak 1000 tahun dahulu sebagai satu budaya makanan sihat di Jepun. BioNatto adalah produk yang bersih dan selamat untuk digunakan. Ia mengandungi Nattokinase NSK-SD® yang asli. Produk ini telah diuji tentang keselamatan dan keberkesanannya supaya ia bermanfaat kepada pengguna. Nattokinase NSK-SD® ditapai dengan menggunakan proses penapaian yang dipatenkan dan ketegangan natto subtilis bacillus. Vitamin K2-nya juga dikeluarkan dengan menggunakan teknologi yang dipatenkan. NSK-SD® adalah produk berdaftar dan hak milik Japan Bio Science Laboratory Co. Ltd. dari Jepun.

 

 

Saluran Dan Tekanan Darah Yang Sihat

Peredaran darah yang sihat terjadi apabila darah mengalir dengan lancar di seluruh badan.  Ini sangat penting untuk menyokong kesihatan keseluruhan. Apabila peredaran darah tidak seimbang, tisu badan tidak dapat nutrien yang mencukupi dan mengeluarkan serpihan darah. Kalau makan Bionatto kerap boleh membantu:

 • Menyokong tahap tekanan darah yang sihat
 • Menyokong trombosis urat dalam(DVT)
 • Meningkatkan peredaran darah
 • Menyokong kesihatan kardiovaskular keseluruhan
 • Kurangkan rasa kebas pada tangan dan kaki
 • Mengurangkan kolesterol

Kajian klinikal di Jepun

Kertas ini menerangkan aktiviti biologi dan keselamatan enzim yang dipanggil sebagai Nattokinase. Kertas ini memberi tumpuan kepada produk proprietari yang dihasilkan oleh Japan Bio Laboratory Co, Ltd of Japan (JBSL), NSK-SD® (Natural Super Kinase-Sprayed Dry). Aktiviti dan keselamatan NSK-SD® telah ditunjukkan dalam kajian klinikal manusia. Klik di sini untuk membaca ulasan saintifik yang menyeluruh.

Pensijilan

High blood pressure prevention - bionattoHigh blood pressure prevention - bionatto

NSK-SD® produk ini adalah hak cipta dan berdaftar sebagai ‘trademark’ untuk Japan Bio Science Laboratory Co. Ltd. of Japan.

Dynamic Nutrition adalah ahli kepada Japan NattoKinase Association (JNKA)

Disahkan Halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL09011514TC) 

Soalan Yang Kerap Ditanya

Soalan mengenai BioNatto

Berapakah tempoh untuk melihat keberkesanan Bionatto?

Bionatto adalah produk yang diperbuat dari bahan semula jadi dan tidak mengandungi bahan kimia. Oleh itu, kesan produk ini berbeza bergantung kepada keadaan pengguna. Biasanya, anda akan dapat melihat kesannya dalam tempoh 6 – 8 minggu.

Bolehkah saya menggunakan Bionatto sekiranya saya sudahpun menggunakan antikoagulan (penipisdarah)?

Jawapan Pendek : Ya

Kenapa? Natto kaya denga kandungan Vitamin K2. Walaubagaimanapun, Vitamin K2 dikenali dengan fungsinya, untuk berinteraksi dan mengurangkan kesan dari anticoagulants seperti penipisan darah, dan bagi pengguna yang menggunakan ubat seperti ini, biasanya akan dinasihatkan oleh doktor mereka supaya tidak mengambil bilangan Vitamin K yang terlalu banyak.

Vitamin K2 telah dialihkan dari Nattokinase menggunakan proses tersendiri, untuk membolehkan orang ramai yang mengambil antikoagulan mendapat manfaat daripada Nattokinase NSK-SD®.

Pastikan anda hanya menggunakan Nattokinase NSK-SD® yang asli kerana produk natto yang lain mungkin tidak sesuai untuk anda.

Bolehkah saya mengambil BioNatto jika saya mengambil ubat lain?

Ya, kami mengesyorkan supaya anda mengambil BioNatto 1 jam selain dari ubat lain.

Kenapakah Bionatto tidak mempunyai beras yis merah?

Di Amerika Syarikat, FDA telah mengisytiharkan perundangan baru dalam akta makanan, tidak dibenarkan menjual produk makanan tambahan yang mengandungi beras yis merah. Punca larangan ini adalah kerana ia mempunyai ‘statin’. Statin dikhuatiri menyebabkan kerosakan pada hati dan otot-otot pada badan dan penjualan produk makanan tambahan seperti ini yang tidak terkawal akan merbahayakan pengguna.

Apabila ia dimetabolisme di dalam badan kita, beras yis merah pada asasnya sama seperti statin. Anda perlu tahu tentang kesan sampingannya sekiranya digunakan untuk jangka masa yang panjang. Statin menyebabkan CoQ10 dalam badan anda berkurang, yang akan memberi kesan yang merbahaya pada hati anda. Ia juga menyebabkan kerosakan otot dan kerosakan buah pinggang.

Sumber:

1. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/10/why-you-should-avoid-red-rice-yeast.aspx

2. U.S. Food & Drug: FDA Warns Consumers to Avoid Red Yeast Rice Products…

3. http://www.in.gov/isdh/24179.htm

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2697909/

Penemuan Nattokinase

Natto adalah makanan tradisi warga Jepun yang terhasil dari proses penapaian dan terkandung Bacillus Natto, bakteria baik yang bermanfaat untuk kacang soya rebus. Kacang Natto telah diguna turun-termurun sejak 1000 tahun dahulu sebagai satu budaya makanan sihat di Jepun.

Lebih 200,000 tan Natto dimakan di Jepun setiap tahun dan Jepun adalah negara yang mencatat purata tertinggi bagi orang yang panjang umur.

Dr. Hiroyuki Sumi telah menemui nattokinase pada 1980 semasa bekerja sebagai seorang pakar penyelidik di University of Chicago. Setelah mengkaji lebih 173 makanan asli, Dr Sumi menemui cecari melekit yang terdapat pada natto dan memanggilnya Nattokinase.

Kepentingan Pengedaran Yang Sihat

Pengedaran yang sihat berlaku apabila saluran darah berjalan dengan lancer ke seluruh tubuh badan. Nattokinese tidak menghentikan pembentukkan darah beku. Ia sebenarnya bertindak untuk membantu pengedaran yang sihat dengan bantuan sistem, pembersihan darah fibrinolitik yang memusnahkan penukaran fibrin kumbahan dalam darah.

Apabila pengedaran darah tidak stabil, ia menyebabkan tisu dalam badan tidak mendapat nutrient yang mencukupi dan darah tidak dapat dibersihkan dari sisa kumbahan dalam saraf.

Enzim yang teratur seperti nattokinase membantu pengedaran darah supaya tisu dalam badan dapat menyalurkan nutrien dan kumbahan. Ini adalah yang sepatutnya berlaku dalam pengedaran darah yang sihat.

Kesihatan Kardiovaskular dan Penuaan

Fibrin adalah protein yang terhasil secara semula jadi setelah kecederaan. Bakteria, virus, kulat dan toksin dalam darah juga mencetuskan keadaan keradangan terkesan dalam penukaran fibrin. Apabila tiada keadaan yang merbahaya atau kecederaan berlaku, penukaran fibrin ini akan berputar melalui darah dan ia akan melekat pada dinding pada saluran darah dan akan berlaku pembentukan darah beku.

Tubuh badan kita juga menghasilkan enzim fibrinolitik yang dipanggil plasmin yang mampu membasmi fibrin. Malangnya, penghasil plasmin semakin berkurang apabila semakin dewasa. Masalah pengedaran lebih berleluasa di kalangan orang dewasa berbanding orang yang lebih muda. Walaupun begitu, plak arteri juga biasanya dijumpai orang-orang muda, jadi ia menjadi masalah yang menyelubungi kehidupan kita. Apabila kadar kepekatan meningkat, ia akan menjurus kepada sakit sendi kepada masalah yang lebih berat seperti strok, hilang ingatan dan lain-lain.

Selama bertahun-tahun , punca terjadinya darah beku dikatakan adalah kerana kolestrol. Banyak kajian menunjukkan bahawa pembinaan kolestrol dalam plak arteri, adalah tindakan badan pada kecederaan pada dinding saluran oleh gumpalan darah. Jika gumpalan darah dapat dielakkan daripada terbentuk di dalam darah, masalah kadar kolestrol dapat dielakkan. BioNatto adalah makanan tambahan kesihatan untuk kesihatan kardiovaskular.

Kerjasama dengan JBSL

Produk Jepun

Bahan-bahan:
Setiap kapsul mengandungi 50mg Ekstrak Kedelai Fermented NSK-SD® (Glycine Soja Natto Bean).

Cara mengambil:
Dua kapsul (2000 FU) dua kali sehari sebaik-baiknya selepas sarapan dan makan malam (bersamaan dengan 70-100g Natto)

Dibuat di Malaysia dengan kerjasama Bio Bio Laboratory Co. Ltd. (JBSL) dari Jepun.

 

Pelan Langganan BARU

Mengambil secara tetap dan berterusan

Kami berbangga memperkenalkan pelan langganan baru kami, berikut adalah sebab-sebab mengapa anda perlu menyertai program langganan kami:

 • Tiada lagi BioNatto yang terlepas.
 • Kami akan menghantar BioNatto ke pintu anda secara tetap dan automatik.
 • Nikmati lebih banyak faedah.
 • Anda boleh berhenti berlangganan pada bila-bila masa tanpa sebarang syarat.

2 botol – diskaun 5%
3 botol – diskaun 15%
4 minggu 2 botol – diskaun 15%
6 minggu 3 botol – diskaun 20%

Penghantaran percuma!

Ketahuilah BioNatto Plus

BioNatto telah dinaik taraf kepada BioNatto Plus!
?livepromo
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Brandon from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Organic Ashitaba Aojiru Dynamic Nutrition
?livepromo
?livepromo
?livepromo