VitalGuard NATURAC Capsule

Beri Organic Acerola, Organic Rosehip, Bitter Orange

Sumber Kaya Vitamin C Semula Jadi untuk Makanan Keseluruhan

VitalGuard NATURAC diperbuat daripada gabungan beri acerola organik, organik rose hips and bitter oranges.

Vitamin C Semula jadi adalah kompleks dari beberapa unsur yang wujud secara semula jadi secara sinergis dan terikat untuk memberikan kesan bermanfaat sepenuhnya dari vitamin C.

Tidak seperti Vitamin C sintetik, vitamin C semulajadi terdiri daripada banyak faktor bersama seperti bioflavonoid, rutin, Factor J, Factor K, Factor P, Tyrosinase, Ascorbinogen, Ascorbic acid dan komponen lain. Setiap ini penting untuk aktiviti biologi yang lengkap yang membolehkan vitamin C berfungsi sepenuhnya.

Beli Dalam Talian Stokis

Bermula dari $23.90

Khasiat Vitamin C Semula Jadi Makanan Keseluruhan

Z

Mudah diserap oleh badan kita

Z

Tidak memerlukan dos yang tinggi berbanding dengan Vitamin C sintetik

Z

Kandungan antioksidan makanan yang tinggi

Z

Meningkatkan sistem imun

Z

Menggalakkan penyembuhan kulit & luka yang sihat

Z

Mengurangkan alahan & keradangan

Z

Membantu penyerapan Zat Besi

Vitamin C Semula jadi vs Vitamin C Sintetik

  

Apakah Vitamin C Semula Jadi?

 Vitamin C semula jadi biasanya diekstrak dari makanan keseluruhan seperti beri acerola, pinggul mawar dan oren.Vitamin C semula jadi adalah kompleks dari beberapa unsur yang wujud secara semula jadi secara sinergis dan terikat untuk memberikan kesan bermanfaat sepenuhnya dari vitamin C.Vitamin C lengkap terdiri daripada banyak faktor bersama seperti bioflavonoid, rutin, Factor J, Factor K, Factor P, Tyrosinase, Ascorbinogen, Ascorbic acid dan komponen lain. Setiap ini penting untuk aktiviti biologi lengkap yang membolehkan vitamin C berfungsi sepenuhnya.

Makanan Tambahan Vitamin C Sintetik

 Mereka biasanya mengandungi asid askorbik sintetik atau askorbat mineral yang disangga seperti kalsium askorbat, kalium askorbat, magnesium askorbat dan zink askorbat.Sebilangan makanan tambahan Vitamin C dihasilkan secara kimia dari gula jagung – ini dianggap sebagai Vitamin C sintetik. Kandungan vitamin C semulajadi dalam jagung tidak tinggi. Asid askorbik dihasilkan secara sintetik menggunakan gula jagung sebagai bahan mentah.Sebilangan produk vitamin C mengandungi pinggul mawar dan acerola dalam jumlah yang sangat kecil dengan sejumlah besar asid askorbik sintetik dan memberikan khayalan sebagai keseluruhan atau sebahagian keseluruhan produk makanan, tetapi sebenarnya tidak!Asid askorbik hanyalah sebilangan kecil kompleks vitamin C yang sangat kecil. Sebilangan besar bentuk vitamin C sintetik tidak banyak kebaikan dan membebankan hati dan buah pinggang anda sebelum disingkirkan melalui air kencing anda.Mengambil asid askorbik sintetik dapat menjadikan badan lebih berasid dari masa ke masa dan mencuri dari simpanan kalsium badan kerana badan mesti melepaskan kalsium untuk meneutralkan keasidan asid askorbik sintetik.

VitalGuard NATURAC Capsule Maklumat & Fakta

Beri Acerola Organik

Beri acerola berkulit nipis, berwarna merah terang, seperti buah ceri yang tumbuh di atas pokok di kawasan tropika di Amerika. Buah-buahan dihargai kerana kandungan vitamin C yang tinggi dan juga sebagai antioksidan yang kuat. Secara tradisional, acerola telah digunakan untuk merawat batuk dan selsema, demam, disentri, cirit-birit, dan gangguan hati. Buah-buahan dihargai kerana kandungan vitamin C yang sangat tinggi iaitu kira-kira 30 kali lebih tinggi daripada oren dan 3 kali lebih tinggi daripada buah Amla!

Organik Rosehip

Rosehips adalah buah dari tanaman mawar, biasanya terbentuk pada akhir musim panas dan musim luruh setelah bunga-bunga itu diserbuki. Sebagai salah satu sumber vitamin C terkaya di alam, pinggul mawar telah digunakan selama berabad-abad untuk memerangi jangkitan seperti batuk, selesema dan keadaan pernafasan.Para penyelidik mengenal pasti tiliroside, bahan aktif dalam pinggul mawar bertindak sebagai sifat pengurangan lemak buah. Sebatian ini mempercepat metabolisme lemak dan meningkatkan penggunaan glukosa dalam badan, yang mencegah lemak menumpuk di tisu dan memicu pembakaran lemak. Selain itu, tiliroside juga memiliki sifat anti-radang, antioksidan, dan antibakteria.

Bitter Orange – Kaya dengan BioFlavonoid Sitrus

Bitter orange kini ditanam di seluruh wilayah Mediterranean dan di tempat lain, termasuk California dan Florida.Bitter orange telah digunakan secara tradisional untuk gangguan pencernaan, mual, dan sembelit. Hari ini, oren pahit juga digunakan untuk pedih ulu hati, kesesakan hidung, penurunan berat badan, rangsangan atau penekanan selera makan dan prestasi sukan.Bitter orange kaya dengan bioflavonoid sitrus yang merupakan pendamping tambahan vitamin C. Antioksidan seperti bioflavonoid sitrus sangat penting kerana melindungi sel anda dari radikal bebas dan pengoksidaan.

Informasi Produk

VitalGuard NATURAC diperbuat daripada gabungan beri acerola organik beri acerola organik, organik rose hips dan bitter oranges.

BAHAN- BAHAN

Setiap kapsul mengandungi:

  • Ekstrak Acerola Organik(malpighia glabra) 400 mg
  • Ekstrak Rosehip Organik 4:1 (rosa canina) 50 mg
  • Ekstrak Bitter Orange (citrus aurantium) 50 mg

Setiap botol mengandungi 60 kapsul sayurDiluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20066131TC)

PENYIMPANAN

Simpan di tempat kering di bawah 30°C. Lindungi dari cahaya dan kelembapan.

DOS

Dewasa: Ambil 1 hingga 2 kapsul sekali sehari dengan air suam selepas makan

?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashislim
  • AshiSlim
  • Bought by Esmond from Petaling jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
  • AshiGuard
  • Bought by ABDUL RAZAK from SUNGAI BULOH
?livepromo
?livepromo
Super Bio Organic
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
organic high fiber drink
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo