VitalGuard Kapsul Propolis Hijau Brazil Dengan Rosehip

VitalGuard Kapsul Propolis Hijau Brazil Dengan Rosehip mengandungi Propolis Hijau Brazil dan Rosehip yang bermutu tinggi. Gabungan ini memberikan tahap flavonoid yang tinggi, Arterpillin-C, sebatian fenolik, vitamin, mineral dan asid amino.

Sementara kebanyakan propolis cair mempunyai bau yang sangat tajam dan rasa yang mengerikan, VitalGuard Propolis Hijau Brazil dalam bentuk kapsul dan mudah dimakan.

Beli Dalam Talian Stokis

Bermula dari $44.80

Hadiah Alam Semulajadi Untuk Kesihatan Imunisasi 

Z

Antibiotik semulajadi

Z

Perlindungan daripada kerosakan sel saraf

Z

Mengekalkan kesihatan jantung dan peredaran darah

Z

Menggalakkan penyembuhan luka dan menyokong pertumbuhan semula sel

Z

Anti-radang dan anti-ulser

Informasi Produk

Setiap kapsul mengandungi:

  • 250mg ekstrak propolis hijau Brazil (menyediakan 7.5mg flavonoid, 3.5% Artepillin-C dan 7.5% sebatian fenolik)
  • 150 mg ekstrak rosehip

Setiap botol mengandungi:

60 kapsul
Dua kapsul bersamaan dengan 15% flavonoid (15 mg / ml) dalam 1 ml (20 titis) propolis hijau Brazil

Dos yang disyorkan

Penyelenggaraan Kesihatan:
Dua kapsul sekali sehari selepas makan (flavonoid 15mg sehari)

Dose Terapeutik:
Dua kapsul sehingga 3 kali sehari, atau seperti yang disyorkan oleh pengamal kesihatan yang berkelayakan

 

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL18126060TC)

 

 

Mengapa Menggabungkan Propolis Hijau Brazil Dengan Rosehip?

Propolis Hijau Brazil Memiliki Flavonoid Tertinggi

Sumber propolis boleh ditemui di pelbagai wilayah seperti Brazil, Australia, Eropah, Amerika Syarikat dan China. Walau bagaimanapun, propolis hijau Brazil mengandungi kepekatan tertinggi flavonoid. Brazil adalah rumah kepada spesies tumbuhan yang unik (Baccharis dracunculifolia), yang mengumpul propolis hijau Brazil. Lebah mengumpul resin pada tunas dracunculifolia Baccharis, memberikan propolis warna hijau dan menghasilkan gred terbaik propolis dengan tahap tertinggi flavonoid dan Artepillin-C. Ekstrak propolis hijau Brazil mempunyai sifat antioxidant, antibiotik, antivirus, anti-radang dan anti-tumor. Propolis Green Brazillian boleh diambil secara lisan untuk melegakan selesema, batuk, keradangan, sakit tekak dan banyak lagi.

Kesan Sinergistik Dengan Cherokee Rosehip

Rosehips kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral semulajadi terutamanya Vitamin C. Ia juga mempunyai kesan antioksida dan anti-radang yang kuat. Buah dari rosehip Cherokee mengandungi banyak Vitamin C. Menurut analisis yang berkaitan, vitamin C-nya adalah 2 kali buah jujube segar, 10 kali kiwi, dan 30 kali sitrus. Di samping itu, ia kaya dengan zink dan selenium. Kedua-dua unsur jejak ini adalah penting untuk tubuh manusia dan mempunyai manfaat kesihatan tertentu dan kesan anti-kanser. Dalam perubatan tradisional Barat, Cherokee rosehip digunakan untuk pelbagai masalah kesihatan seperti rawatan berkeringat malam, kencing yang kerap, pembasahan katil, cirit-birit yang berterusan, batuk berterusan, tekanan darah tinggi, dan bengkak (peradangan) usus (enteritis) . Dalam perubatan tradisional Cina, ia digunakan untuk masalah seksual lelaki seperti air mani dan penyakit lain. Wanita menggunakannya untuk pelepasan faraj dan pendarahan rahim.

Kelebihan Utama

  • Propolis Hijau Brazil bertaraf tinggi dengan tahap flavonoid yang tinggi – 15mg flavonoid sehari (2 kapsul)

  • Kebanyakan Propolis cair mempunyai bau yang sangat pedas dan rasa yang mengerikan yang banyak tidak suka. VitalGuard Propolis Hijau Brazil adalah dalam bentuk kapsul untuk kegunaan mudah.

  • Dipertingkatkan dengan Rosehip. Rosehip bekerja secara sinergistik dengan Propolis Hijau Brazil untuk memperkuatkan keberkesanannya. Rosehip kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral semulajadi terutamanya Vitamin C.

Perbandingan dengan Jenis Propolis Lain

Penggunaan Utama

Melegakan selesema, batuk dan sakit tekak secara semula jadi

Antibiotik semula jadi dan ciri-ciri antiviral yang meningkatkan keberkesanan antibiotik preskripsi

Disyorkan untuk pesakit yang menjalani kemoterapi atau radioterapi dan pada peringkat remisi sebagai terapi pembantu

Berfaedah untuk individu yang mempunyai imuniti yang dikompromi

Digunakan Sebagai Ubat Tradisional

Satu kajian yang diterbitkan oleh Universiti São Paulo pada Januari 2011 menunjukkan bahawa propolis hijau Brazil mempunyai kesan antioksidan yang baik dan tahan terhadap tekanan oksidatif yang disebabkan oleh UV pada kulit. Persidangan Imunologi Antarabangsa ke-14, yang diadakan pada tahun 2010, mengkaji kesan propolis hijau Brazil untuk meningkatkan keterukan arthritis akibat kolagen.

Penggunaan tradisional Propolis telah disokong dengan bukti saintifik dari jurnal penyelidikan yang mendokumentasikan manfaat kesihatan dan penggunaan aplikasi. Di Jepun, Propolis Hijau Brazil digunakan secara meluas dalam makanan dan minuman dengan tujuan meningkatkan kesihatan dan imuniti.

Di Rom kuno, propolis digunakan sebagai ubat untuk mengurangkan bengkak dan melegakan kesakitan. Ciri-ciri perubatan propolis didokumentasikan dengan baik dalam buku “Naturalis Historia”, ensiklopedia terbesar di dunia kuno, dan dalam buku “Pada Masalah Perubatan” oleh doktor kuno Dioscorides yang terkenal. Di Afrika Selatan dan bekas Kesatuan Soviet, propolis juga digunakan secara meluas dalam pelbagai aplikasi kesihatan, termasuk penyembuhan, merawat penyakit tuberkulosis dan paru-paru. Di Mesir kuno, propolis digunakan untuk merawat jangkitan dan pembengkakan dan mempercepat pertumbuhan rambut.

Sumber rujukan

1. Hira Mehboob. A Review on Secondary Metabolites of Rosa laevigata Michaux: An Important Medicinal Plant. Biochem Anal Biochem 6: 326. doi: 10.4172/2161-1009.1000326

2. Ahn MR. Suppression of tumor-induced angiogenesis by Brazilian propolis: Major component artepillin C inhibits in vitro tube formation and endothelial cell proliferation. Cancer Lett. 2007 Jul 18;252(2):235-43

3. Joleen LM. Brazilian Green Propolis: Anti-Inflammatory Property by an Immunomodulatory Activity. Evid Based Complement Alternat Med. 2012; 2012: 157652.

4. Ni, J. The Neuroprotective Effects of Brazilian Green Propolis on Neurodegenerative Damage in Human Neuronal SH-SY5Y Cells. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2017, [7984327].

5. Fukuda T. Effect of Brazilian green propolis in patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized placebo-controlled study. Biomed Rep. 2015 May;3(3):355-360.

 

?livepromo
Organic Ashitaba Aojiru Dynamic Nutrition
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • LiveZymes
  • Bought by Mukhtaruddin from Taiping
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
natural vitamin c for kids
?livepromo