NuSTEM

Sokongan Sel Induk Termaju

Penuaan Sihat Dengan Peremajaan Sel Induk & Pembaikan Selular

 

NuSTEM ialah formula lanjutan untuk penuaan yang sihat dengan menggunakan CyanthOx™ Tibetan Seaberry Concentrate & Ioniplex® Minerals Ionic.

CyanthOx™ telah diuji secara klinikal untuk mencetuskan pembebasan sel induk dan meningkatkan bilangan sel induk yang beredar.

Ioniplex® ialah bahan yang dipatenkan dan terbukti secara klinikal dapat meningkatkan metabolisme mitokondria dan membaiki badan pada peringkat sel.

Beli dalam talian Stokis

Bermula dari $39.90

Kebaikan NuSTEM

Z

Sokongan sel induk yang termaju

Z

Meningkatkan bilangan sel induk yang beredar

Z

Mempercepatkan pembaikan tisu pada peringkat sel

Z

Menyokong pembaharuan tisu harian

Z

Menggalakkan penuaan yang sihat

Z

Menyokong prestasi fizikal di semua peringkat

Z

Kuasa antioksidan - melindungi daripada kerosakan oksidatif

CyanthOx™ – Peremajaan Sel Induk

 

CyanthOx™ diekstrak daripada tumbuhan purba yang ditanam di Dataran Tinggi Tibet yang dikenali sebagai buckthorn laut. Melalui evolusi berjuta-juta tahun, buckthorn laut adalah khazanah nutrien bioaktif CyanthOx™ kaya dengan polifenol, proanthocyanidins, dan bioflavonoid. CyanthOx™ mempunyai kepekatan tinggi – memerlukan 300kg buckthorn laut untuk menghasilkan 1kg CyanthOx™.

Buckthorn laut telah digunakan selama berabad-abad dalam perubatan Tibet, Mongolia dan Cina untuk kesihatan jantung, sistem kardiovaskular, paru-paru, dan pankreas, serta proses pembaikan tisu selepas kecederaan. CyanthOx™ ialah ekstrak proprietari beri buckthorn laut, yang telah didokumentasikan untuk meningkatkan bilangan sel stem yang beredar dengan ketara.

CyanthOx™ menawarkan mekanisme dwi untuk membantu melambatkan proses penuaan: Lindungi dan Baiki.

Rangsangan Sel Stem

 

CyanthOx™ telah diuji secara klinikal untuk mencetuskan pembebasan sel stem dan meningkatkan bilangan sel stem yang beredar dalam peredaran darah sebanyak hampir 40%* (Drapeau et al, 2019). Sel stem ini berpotensi untuk berubah menjadi sel lain yang lebih khusus, membantu membaiki tisu dan organ yang rosak dalam badan kita. Penyelidikan telah mencadangkan bahawa bilangan sel stem yang beredar yang lebih tinggi boleh mengurangkan peluang untuk mengalami masalah kesihatan yang merosot.

Kajian klinikal yang diterbitkan dalam Intervensi Klinikal dalam Penuaan menunjukkan bahawa CyanthOx™ boleh merangsang 3 jenis sel stem yang berbeza, menyumbang kepada anti-penuaan, anti-keradangan, kesihatan kulit, kesihatan saluran dan peredaran darah.

Keputusan: Penggunaan buckthorn laut proanthocyanidins CyanthOx™ membawa kepada peningkatan dalam 3 jenis sel stem yang berbeza dan menyokong kesihatan pencegahan, kesihatan regeneratif dan menangguhkan proses penuaan.

Kesan Perlindungan Antioksidan

 

Hasil daripada profil antioksidannya yang kaya, CyanthOx™ sangat mujarab dari segi keupayaan antioksidan.

Menurut analisis Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC), CyanthOx™ mempunyai nilai ORAC sebanyak 895,281 μmol TE/100g (Puredia Corporation Limited, 2019). Sebagai perbandingan, CyanthOx™ adalah 8 kali lebih kuat daripada ekstrak biji anggur (Superfoodly.com,2019) dan 1.7 kali lebih kuat daripada ekstrak kulit kayu pain maritim Perancis (Legault et al., 2013).

Kajian in-vitro mencadangkan proanthocyanidins daripada buckthorn laut melindungi sel daripada kerosakan oksidatif, termasuk radikal anion superoksida (O₂-), radikal hidroksil (H O) dan DPPH (Fan et al., 2007). Percubaan klinikal manusia seterusnya mengesahkan kesan perlindungannya, meningkatkan SOD, GSH (parameter aktiviti antioksidan), sambil mengurangkan MDA (penanda tekanan oksidatif) dalam peserta (Zou et al., 2010).

Ioniplex® Ionic Fulvic Minerals – Pembaikan Selular

Ioniplex® ialah bahan yang dipatenkan yang telah ditunjukkan dan terbukti secara klinikal dapat meningkatkan metabolisme mitokondria dan membaiki badan pada peringkat sel. Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa Ioniplex® mudah diserap ke dalam sel dan berfungsi untuk meningkatkan pengambilan mineral dan meningkatkan tenaga melalui pembaikan dan perlindungan selular.

Ioniplex ialah mineral ionik fulvik yang boleh mengandungi sehingga 65 makro penting dan mineral surih. Gabungan asid fulvik dan mineral dalam bentuk ionik, menjadikannya bahan yang kuat yang boleh memberi kesan berfaedah untuk jangka masa panjang.

Metabolisme Mitokondria & Kesihatan Selular

 

Mitokondria sering dipanggil “pusat kuasa” atau “kilang tenaga” sel, kerana ia bertanggungjawab menghasilkan tenaga dan pernafasan. Apabila mitokondria menjalankan metabolisme secara normal, ia meningkatkan daya hidup dan prestasi sel sambil melindungi daripada kerosakan sel.

Badan kita terdiri daripada trilion sel yang membentuk otot, organ, tisu dan kulit. Setiap sel mempunyai banyak komponen yang memberikan perlindungan dan fungsi. Salah satu komponen yang paling penting dalam sel kita ialah mitokondria.

Bagaimana Ioniplex® Dihasilkan?

 

Sebagai salah satu pengeluar asid fulvik terbesar, Mineral BioSciences memperoleh Ioniplex daripada beberapa mendapan humik yang terletak di seluruh AS. Mendapan ini kaya dengan bahan tumbuhan organik yang dimampatkan, masing-masing mempunyai ciri unik.

Mineral ionik fulvik, dalam istilah orang awam, secara amnya digambarkan sebagai asid organik yang diperoleh daripada lapisan aktif biologi bahan tumbuhan purba, reput dan mampat yang dikenali sebagai leonardite.

Setiap deposit dilombong dengan teliti dan kemudiannya diangkut ke kemudahan canggih kami, di mana ia dicampur dengan deposit pendampingnya dan disediakan untuk pengekstrakan menggunakan proses yang dipatenkan. Gabungan penyumberan bahan mentah dan pemprosesan yang dipatenkan ini menjadikan Ioniplex® sebagai mineral ionik fulvik yang unik.

Apakah Maksud Ionik?

 

Mineral ionik telah mencapai komposisi molekul terkecil dan bercas elektrik. Bentuk ini mudah diserap oleh badan dan sangat bioavailable pada tahap selular.

Apakah Asid Fulvic?

 

Asid fulvic adalah sebatian yang penting untuk kesejahteraan hidup selular. Ia sangat bioavailable, dengan keupayaan untuk menembusi membran sel, jadi semua nutriennya sampai ke badan anda. Dari sini, asid fulvik diserap sel anda dan meningkatkan metabolisme mitokondria. Penyelidikan saintifik juga telah menunjukkan asid fulvik adalah penyahtoksik yang kuat yang boleh membuang logam berat dari dalam sel, meneutralkan radikal bebas, dan berfungsi sebagai antioksidan.

Kenapa Asid Fulvic Penting?

 

Sepanjang beberapa dekad yang lalu, penyelidikan saintifik telah menemui lebih banyak maklumat tentang bagaimana asid fulvik boleh meningkatkan kesihatan manusia dan fungsi badan dengan:

 

 • Meningkatkan kesihatan usus dan fungsi imun
 • Menggalakkan penghadaman dan penyerapan nutrien
 • Menyahtoksin sel
 • Mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas
 • Mengurangkan keradangan
 • Meningkatkan tahap tenaga
 • Membaiki dan melindungi kulit

Apakah Mineral Ionik yang terdapat dalam Ioniplex?

 

Ioniplex ialah mineral ionik fulvik yang boleh mengandungi sehingga 65 makro penting dan mineral surih. Ioniplex mempunyai komposisi yang dijamin: Asid Fulvik, Antimoni, Sulfur, Barium, Boron, Kalsium, Kromium, Kobalt, Iodin, Lanthanum, Magnesium, Mangan, Molibdenum, Neodymium, Fosforus, Kalium, Rubidium, Selenium, Silikon, Perak, Natrium, Vanadium, Zink dan Zirkonium.

Ioniplex juga mengandungi yang berikut: Karbon (jumlah organik), Besi, Kuprum, Germanium, Emas, Platinum, Klorida, Sulfur, Bromida, Fluorida, Niobium, Iridium, Strontium, Titanium, Paladium, Tungsten, Timah, Renium, Nikel, Litium, Gallium, Yttrium, Bismut, Hafnium, Kadmium, Torium, Cerium, Telurium, Berilium, Samarium, Dysprosium, Erbium, Indium, Scandium, Ruthenium, Tantalum, Rhodium, Thulium, Thallium, Holmium, Ytterbium, Terbium, Lutetium, Gadolinium, Europium, Praseodymium

Bagaimanakah Ioniplex berfungsi?

 

Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa Ioniplex mudah diserap ke dalam sel dan berfungsi untuk meningkatkan pengambilan mineral dan meningkatkan tenaga melalui pembaikan dan perlindungan selular. Faedah ini memastikan sel kita terus berfungsi dengan baik.

Mineral adalah bahan binaan asas untuk pemakanan dan kesihatan yang betul normal, semua tisu dan cecair dalaman mengandungi mineral: tulang, gigi, tisu lembut, otot, darah dan sel saraf. Tanpa mereka, nutrien lain tidak dapat berfungsi dengan baik dan keputusan akhir selalunya kekurangan mineral yang serius.

Kajian Klinikal Ioniplex Mengenai Kulit, Rambut & Kuku yang Sihat

 

Dalam satu kajian dalaman yang dijalankan oleh Mineral BioSciences LLC, Ioniplex telah berulang kali menunjukkan rangsangan kolagen Jenis I. Keputusan telah menunjukkan purata 30% peningkatan dalam pengeluaran kolagen berbanding kawalan.

Sebagai tambahan, terdapat juga penambahbaikan pada kulit, rambut dan kuku:

 • Memperbaiki tekstur kulit sebanyak 33%
 • Penampilan rambut sebanyak 14%
 • Pertumbuhan kuku sebanyak 142%
 • Peningkatan ketara dalam kekuatan kuku

Ioniplex Clinical Study On AGE Inhibition

Produk akhir glikasi lanjutan (AGEs) ialah sebatian berbahaya yang terbentuk apabila protein atau lemak bergabung dengan gula dalam aliran darah. Proses ini dinamakan glikasi. AGEs juga boleh terbentuk dalam makanan. Makanan yang telah terdedah kepada suhu tinggi, seperti semasa memanggang, menggoreng, atau memanggang, cenderung mempunyai kandungan sebatian ini yang sangat tinggi. Malah, diet adalah penyumbang terbesar AGEs.

Tahap AGE yang tinggi diketahui menyebabkan tekanan oksidatif dan keradangan. Ia dikaitkan dengan perkembangan banyak penyakit, termasuk diabetes, penyakit jantung, kegagalan buah pinggang, dan Alzheimer, serta penuaan pramatang. Malah, orang yang mempunyai paras gula darah yang tinggi, berisiko lebih tinggi untuk menghasilkan terlalu banyak AGE, yang kemudiannya boleh terkumpul di dalam badan. Ramai profesional kesihatan menyeru agar tahap AGE menjadi penanda kesihatan keseluruhan.

Dalam kajian dalaman yang dijalankan oleh Mineral BioSciences LLC, Ioniplex telah menunjukkan bahawa Ioniplex mampu mencetuskan sehingga 50% penurunan dalam AGE. Daripada keputusan ini, Ioniplex telah dipatenkan sebagai agen anti-glikasi untuk membantu mencegah berlakunya glikasi dalam badan.

Testimonials

 

As aging is an irreversible process, I decided to take NuSTEM as early as my 30s to ensure that I can achieve healthy aging process by improving with an healthy lifestyle and taking this supplement to achieve my goal. I personally like this nutritious drink as it comes with the appetizing berries taste that is sweet with a slight ending sour that able to stimulate my taste buds. The powder is highly soluble in the water without leaving any solid residue and it is smooth in texture.

 

https://www.kitkat-nelfei.com/2021/06/nustem-provides-healthy-aging-with-stem.html

Nathaniel Chan


 

Semestinya semakin menginjak usia, kita akan mula mengamalkan pelbagai supplement atau makanan tambahan yang baik untuk menyokong kesihatan dan kecantikan. Macam aku yang dah nak masuk 32 tahun ni, juga mula memilih supplement atau makanan tambahan yang bagus. Salah satu yang aku amalkan baru-baru ini ialah NuSTEM dari Dynamic Nutrition.

 

Fiza sendiri dah cuba, rasanya pun sedap macam air anggur tak ada rasa yang pelik-pelik ke apa.

 

https://www.faizzahamir.com/2021/06/nustem-review-dynamic-nutrition.html

Faizzah

Informasi Produk

NuSTEM ialah formula lanjutan untuk penuaan yang sihat menggunakan CyanthOx™ buckthorn laut Tibetan
CyanthOx™ ialah pekatan buckthorn laut organik dari Dataran Tinggi Tibet. Ia memerlukan kira-kira 300kg buckthorn laut organik untuk menghasilkan 1kg CyanthOx™
Ioniplex® ialah kompleks mineral ionik berpaten dan organik yang mengandungi lebih 60 jenis mineral surih dan asid fulvik.

 

BAHAN-BAHAN

Serbuk jus beri campuran (jus beri hitam, jus raspberi, jus beri biru), pekat beri laut Tibet CyanthOx™, kompleks mineral ionik Ioniplex®, stevia.

CyanthOx™ ialah tanda dagangan berdaftar PUREDIA

Ioniplex® ialah tanda dagangan berdaftar Mineral BioSciences LLC, Amerika Syarikat

PENYIMPANAN

Simpan di tempat yang sejuk dan kering. Elakkan dari cahaya matahari secara langsung.
Warna, tekstur, bau dan rasa mungkin berbeza sedikit dari satu kumpulan ke satu kumpulan kerana sifat semua bahan semula jadi.

CADANGAN MENGHIDANGKAN

Bancuh 1 sachet ke dalam 150ml air suhu bilik.

ashislim
 • AshiSlim
 • Bought by Raja from Seri Kembangan
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
organic high fiber drink
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!