Reswell Capsule

Formula Alam Semula Jadi Untuk Mengurangkan Tekanan, Meningkatkan Daya Ingatan & Menggalakkan Tidur Yang Nyenyak

Reswell Capsules  adalah gabungan Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™ & Ekstrak Lemon Balm.

Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™ terbukti secara klinikal dapat melegakan tekanan dan kebimbangan, meningkatkan kualiti tidur dan meningkatkan daya ingatan dan fungsi kognitif.

Ekstrak Lemon Balm meningkatkan tumpuan mental dan menggalakkan mood yang tenang dan positif. Ia boleh diambil mengikut permintaan di mana kesannya dapat dilihat dalam masa 1 jam selepas pengambilan dan masih boleh diukur selepas 3 hingga 4 jam.

Beli dalam talian Stokis

Bermula dari $24.90

Kebaikan Reswell Capsules

Z

Mengurangkan tekanan, kebimbangan, tahap kortisol dan keinginan untuk makan

Z

Meningkatkan kualiti tidur & masa tidur yang lebih singkat

Z

Meningkatkan daya ingatan dan fungsi kognitif

Z

Meningkatkan tumpuan dan tumpuan mental

Z

Boleh diambil untuk jangka masa panjang untuk mengekalkan kesihatan kognitif yang baik

Z

Boleh diambil mengikut permintaan – Kesan dapat dilihat dalam masa 1 jam selepas pengambilan

Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™

 

Ashwagandha ialah salah satu tumbuhan botani India yang paling popular yang telah digunakan dalam sistem perubatan Ayurveda India yang berusia 5000 tahun, sebagai peremajaan, dan tonik harian selama berabad-abad. Ashwagandha merangkumi intipati pendekatan pencegahan dan kuratif terhadap kesihatan dalam Ayurveda.

Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™ ialah ekstrak premium spektrum penuh yang dihasilkan menggunakan proses pengekstrakan proprietari unik tanpa menggunakan alkohol atau sebarang pelarut kimia lain. KSM-66™ diseragamkan untuk mengandungi sekurang-kurangnya 5% withanolides.

Ashwagandha mengandungi banyak kandungan fitokimia yang berguna, termasuk lakton steroid seperti withanolides, alkaloid, flavonoid, asid lemak, kolin dan asid amino. Kandungan fitokimia utama Ashwagandha ini memberikannya dengan ciri-ciri perubatannya yang unik dan menjadikannya sangat bermanfaat kepada pengguna dan memberi kesan secara progresif kepada pelbagai sistem dalam badan kita. Withanolides adalah komponen bioaktif utama yang paling penting dalam Ashwagandha.

KSM-66™ Melegakan Stres & Kebimbangan

Dalam dunia hari ini, tekanan kronik memberi kesan buruk kepada masyarakat kontemporari dan tekanan sering dikaitkan dengan peningkatan paras kortisol serum dalam badan kita. Ashwagandha diklasifikasikan sebagai adaptogen yang bermaksud bahawa ia membantu tubuh menyesuaikan diri dengan keadaan yang mendorong tekanan, dengan mengurangkan keradangan dan jangkitan dan dengan memodulasi hormon adrenal dan neurotransmitter.

Keadaan yang berkaitan dengan tekanan kronik seperti hiperglikemia, intoleransi glukosa, disfungsi seksual, imunosupresi dan kemurungan mental juga didapati dimediasi melalui penggunaan Ashwagandha. Beberapa kajian manusia secara rawak dan terkawal telah menunjukkan bahawa Ashwagandha bukan sahaja boleh mengurangkan gejala pada orang yang mengalami tekanan dan gangguan kecemasan, tetapi juga meningkatkan kesejahteraan umum.

Ujian klinikal double-blind, rawak, terkawal plasebo telah dijalankan di Hospital Asha, Hyderabad, India. Sebanyak 64 orang dewasa yang sihat menerima 300 mg dua kali sehari ashwagandha (sebagai KSM-66TM) selama lapan minggu. Keberkesanan diukur menggunakan skor Perceived Stress Scale (PSS), tahap kortisol serum, skor Soal Selidik Kesihatan Am-28 (GHQ-28) dan skor Skala Tekanan Kebimbangan Kemurungan (DASS)

Didapati bahawa pengambilan ekstrak akar Ashwagandha selama 8 minggu telah menyebabkan penurunan ketara dalam tahap kortisol serum yang mengakibatkan pengurangan tekanan. Penyelidik menyimpulkan bahawa ekstrak akar Ashwagandha spektrum penuh berkepekatan tinggi meningkatkan daya tahan individu terhadap tekanan dan seterusnya meningkatkan kualiti hidup yang dinilai sendiri.

KSM-66KSM-66™ Meningkatkan Memori & Fungsi Kognitif

Tidur adalah penting untuk kesihatan seumpama dengan makanan dan air. Penyelidikan mengaitkan kualiti tidur yang kurang baik dengan pelbagai masalah kesihatan, termasuk tekanan, hormon dan masalah gula dalam darah yang berlarutan boleh mengakibatkan penyakit. Tidur yang berkualiti menyokong prestasi mental dan fizikal kita dan mempengaruhi sistem imun kita. Selama berabad-abad, Ashwagandha telah disyorkan untuk meningkatkan kualiti tidur.

Dalam kajian double-blind, terkawal plasebo pada tahun 2019 yang menggunakan ekstrak Ashawagandha KSM-66TM, subjek yang mengalami masalah tidur yang menerima 300mg ashwagandha dua kali sehari selama 10 minggu menunjukkan:

 • Masa yang ketara lebih singkat untuk tertidur
 • Peningkatan ketara dalam kecekapan tidur
 • Peningkatan ketara dalam kecekapan tidur
 • Kesan menenangkan yang ketara, mengurangkan rasa gementar
 • Peningkatan ketara dalam kewaspadaan mental
 • Peningkatan ketara dalam kualiti hidup

Ekstrak akar Ashwagandha ialah sebatian semula jadi dengan potensi yang menggalakkan tidur, diterima dengan baik dan meningkatkan kualiti tidur dan kependaman permulaan tidur pada pesakit yang mengalami masalah tidur. Hasil kajian juga menunjukkan peningkatan ketara dalam keadaan tidur, kewaspadaan mental, dan kualiti hidup dalam kalangan warga emas. Oleh itu, ekstrak akar ashwagandha boleh menjadi suplemen alternatif yang boleh diterima dan dikagumi dalam memperbaiki pelbagai isu kesihatan berkaitan usia dan boleh meningkatkan kesejahteraan umum secara keseluruhan pada orang yang berusia.

KSM-66Improves Memory & Cognitive Function

Dari segi sejarah, Ashwagandha juga telah dikategorikan sebagai herba nootropik dalam Ayurveda untuk menggalakkan kognisi pada kanak-kanak yang mengalami defisit ingatan, dan untuk kehilangan ingatan pada orang dewasa yang semakin tua. Ashwagandha dikenali untuk meningkatkan fungsi otak, masa tindak balas, ingatan, kapasiti penumpuan dan keupayaan prestasi tugas. Banyak kajian menunjukkan bagaimana alkaloid daripada Ashwagandha membantu penjanaan semula saraf, meningkatkan pertumbuhan saraf pada manusia dan haiwan.

Satu kajian telah dijalankan ke atas 50 orang dewasa dengan gangguan kognitif ringan, pelopor biasa penyakit Alzheimer, yang menerima ekstrak akar Ashwagandha 300 mg dua kali sehari selama 8 minggu Penyelidikan ini mengesahkan keberkesananya untuk meningkatkan ingatan. Dalam satu lagi penyelidikan terhadap 53 individu yang mengalami gangguan bipolar, ekstrak ashwagandha turut menambah daya ingatan bekerja.

Ashwagandha juga didapati membantu dalam mengawal gejala gangguan obsesif-kompulsif. Ashwagandha juga sangat berkesan dalam mengurangkan masa tindak balas dan meningkatkan jangka masa perhatian pada mereka yang mengalami gangguan hiperaktif kekurangan perhatian (ADHD).

Penyelidik membuat kesimpulan bahawa Ashwagandha boleh berkesan dalam meningkatkan ingatan serta-merta dan ingatan am, dan dalam meningkatkan fungsi eksekutif, perhatian dan kelajuan pemprosesan maklumat tanpa sebarang kesan sampingan.

Ekstrak Lemon Balm

Nootropik Semulajadi

Lemon balm adalah herba saka dari keluarga pudina. Daun yang mempunyai aroma limau yang lembut digunakan untuk membuat ubat tradisional. Lemon balm digunakan secara tradisional untuk keresahan, tekanan, insomnia, senak, demensia, dan banyak lagi keadaan lain. Lemon balm mengandungi sebatian kimia yang dipanggil asid rosmarinic yang mempunyai kesan sedatif dan menenangkan. Ekstrak lemon balm yang baik harus mengandungi sekurang-kurangnya 5% asid rosmarinic.

Rosmarinic Acid Meningkatkan GABA & Acetylcholine

Gamma aminobutyric acid (GABA) ialah asid amino semulajadi yang berfungsi sebagai neurotransmitter (penghantar kimia) dalam otak anda. GABA menyekat, atau menghalang, isyarat otak tertentu dan mengurangkan aktiviti dalam sistem saraf anda. Apabila GABA melekat pada protein dalam otak anda yang dikenali sebagai reseptor GABA, ia menghasilkan kesan yang menenangkan. Ini boleh mengurangkan perasaan cemas, tekanan dan ketakutan. Otak kita juga secara semula jadi mengeluarkan GABA pada penghujung hari untuk menggalakkan rasa mengantuk dan membolehkan seseorang berehat.

Kajian menunjukkan bahawa kesan santai tradisional mungkin dikaitkan dengan peningkatan tahap neurotransmitter GABA (asid γ-aminobutyric) dengan menghalang GABA-transaminase (GABA T), enzim yang merendahkan GABA. Asid Rosmarinic bertanggungjawab terhadap kesan ini.

Acetylcholine ialah molekul yang juga berfungsi sebagai neurotransmitter dalam badan anda. Ini bermakna ia menyampaikan mesej dari otak anda ke badan anda melalui sel saraf. Kajian telah menunjukkan bahawa paras asetilkolin yang rendah telah dikaitkan dengan masalah pembelajaran dan ingatan, serta gangguan otak, seperti demensia dan penyakit Alzheimer.

Ia juga diketahui bahawa asid rosmarinic mampu menghalang enzim acetylcholinesterase, yang merendahkan neurotransmitter acetylcholine.

Ekstrak Lemon Balm Mengurangkan Tekanan & Menggalakkan Tidur Yang Nyenyak

Ekstrak lemon balm telah dibuktikan secara saintifik dengan hasil kajian manusia. Kajian manusia utama telah dijalankan oleh Prof. Scholey of the Brain Science Institute, Swinburne University, Australia. Kajian klinikal ini menilai kesan ekstrak lemon balm pada prestasi kognitif di bawah tekanan ringan, setanding dengan persekitaran multitasking umum (yang kebanyakan orang alami setiap hari). Penyiasatan termasuk parameter untuk menilai prestasi kognitif, tindak balas fisiologi tekanan dan mood. Ia adalah kajian double-blind, rawak, terkawal plasebo, crossover seimbang, monosentrik yang melibatkan 25 orang yang sihat.

Keputusan kajian menunjukkan bahawa, 1 jam selepas mengambil dos 300 mg, kesan berfaedah yang ketara pada kewaspadaan, ingatan kerja dan ingatan semula perkataan, pengurangan tahap kortisol sebagai penanda untuk tekanan dan mengurangkan kebimbangan dapat dikesan. Kesannya masih boleh diukur 3 jam selepas pengambilan.

Apabila paras kortisol tinggi badan kita tidak boleh berehat dan tidur dengan lena. Semasa tidur, paras kortisol yang berkurangan selepas mengambil ekstrak lemon balm membolehkan pembebasan hormon pertumbuhan manusia (GH) yang penting untuk pembaikan otot dan pertumbuhan otot yang berkaitan dengan penyesuaian latihan. Tidur adalah fasa pembakaran lemak paling lama dalam sehari, membolehkan badan menurunkan gula darah dan mengisi minyak otak dan otot dengan gula, tenaga.

Informasi Produk

BAHAN-BAHAN

Setiap kapsul mengandungi:

 • KSM-66™ Organic Ashwagandha Extract 300 mg
 • Lemon Balm Extract 180 mg (standardized to min. 5% rosmarinic acid)

Setiap botol mengandungi 60 kapsul

Setiap botol mengandungi 60 kapsul

DOS YANG DISYORKAN:

Dewasa: Satu kapsul dua kali sehari, sebaiknya selepas makan

KSM-66™ ialah tanda dagangan berdaftar Ixoreal Biomed Inc. Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™ ialah ekstrak spektrum penuh premium yang dihasilkan menggunakan proses pengekstrakan proprietari yang unik tanpa menggunakan alkohol atau sebarang pelarut kimia lain. KSM-66™ diseragamkan untuk mengandungi sekurang-kurangnya 5% withanolides.

?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
 • AshiGuard
 • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!