Apa itu Kolagen Marin?

Kolagen adalah protein yang paling banyak terdapat di dalam badan kita, badan kita menghasilkan semakin sedikit setiap tahun berlalu. Walaupun kolagen marin adalah bentuk protein hipoalergenik tulen yang dihasilkan dari kulit ikan. Kulit ikan yang tinggal dari pengeluaran makanan dicuci dengan sempurna, kemudian dihidrolisiskan oleh asid dan enzim kelas makanan untuk menghasilkan peptida kolagen laut.

Kolagen marin mempunyai berat molekul yang rendah untuk pencernaan dan penyerapan yang mudah. ​​Kolagen jenis I boleh didapati secara bio. Pengeluaran kolagen semula jadi badan kita menurun seiring bertambahnya usia kita. Oleh itu, penggunaan kolagen marin mungkin bermanfaat untuk melawan proses penuaan dan menyokong badan di dalam dan luar.

 

5 Manfaat Kolagen Marin

Peptida kolagen marin terdiri daripada dua jenis kolagen, jenis I & III. Manfaat kolagen Jenis I dan Jenis III termasuk mempromosikan pertumbuhan rambut dan kuku yang sihat, meningkatkan keanjalan dan penghidratan kulit, menyokong kesihatan dan fungsi sendi, kekuatan tulang dan komposisi badan yang sihat.

 

Penuaan Lambat dan Berbalik

Kolagen pada kulit kita mula pecah pada usia 21 tahun dan terus merosot sepanjang dewasa, menyebabkan kulit kendur dan berkerut ketika kita semakin tua. 70% kulit kita terbuat dari kolagen Jenis I. Percubaan klinikal telah menunjukkan kepada mereka yang menambah dengan kolagen marin mempunyai penurunan kedutan dan peningkatan penghidratan dan ketegasan kulit.

 

Meningkatkan Morfologi Selulit

Makanan tambahan dengan peptida kolagen tertentu terbukti mempunyai kesan baik bergantung kepada indeks jisim badan terhadap morfologi dan penampilan selulit.

 

Sokong Kekuatan Tulang

Kehilangan jisim tulang adalah salah satu tanda penuaan yang paling biasa dan membawa kepada osteoporosis. Kalsium dan fosforus penting untuk mengekalkan kekuatan tulang. Walau bagaimanapun, mineral ini sukar diserap, mengakibatkan kekurangan dan membuat kita berisiko kehilangan tulang dan penyakit tulang.Kajian menunjukkan bahawa peptida kolagen laut dapat membantu penyerapan kalsium dan mineral lain yang penting untuk kekuatan tulang.

 

Sumber Protein Unggul untuk Pengurusan Berat Badan

Kolagen marin adalah sumber protein tulen yang tidak mengandungi karbohidrat, gula atau lemak.Mengonsumsi kolagen laut setiap hari dapat membantu mengurangkan selera makan dengan membuat anda merasa kenyang lebih lama dan dengan itu dapat membantu mendorong penurunan berat badan.

 

Sifat antibakteria

Penyelidikan baru-baru ini mendapati bahawa serpihan peptida yang terdapat di dalam kolagen marin mempunyai sifat antibakteria. Collagencin, peptida yang berasal dari kolagen, didapati dapat menghalang pertumbuhan jangkitan dan bakteria penyebab penyakit. Satu kajian tahun 2016 menunjukkan kolagencin sepenuhnya menghambat pertumbuhan bakteria biasa. Staphylococcus Locus, biasanya dikenali sebagai jangkitan staph, dan sebahagiannya menghalang aktiviti bakteria lain, termasuk E. Coli.

 

Produk yang anda mungkin berminat

Facebook Comments

ashislim
  • AshiSlim
  • Bought by Raja from Seri Kembangan
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
organic high fiber drink
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!