Perut besar menjadikan anda bukan sahaja kelihatan buruk di luar, tetapi juga membahayakan kesihatan anda. Sekiranya anda tidak mengendalikan perut obesinya, dalam tempoh masa, anda mungkin akan mengalami penyakit jantung, diabetes, dan tekanan darah tinggi. Untuk menghilangkan kejengkelan ini, semua yang diperlukan adalah komitmen peribadi sedikit dan beberapa perubahan dalam diet dan rejim senaman yang ketat. Pada amnya, terdapat beberapa latihan yang baik di bawah yang boleh diikuti dengan mudah untuk menghilangkan kelemahan di perut anda dan memulihkan badan anda:

 

1.Hollow Rocks

Berbaring terus di atas lantai, angkat bahagian atas badan dari lantai. Luruskan lengan anda ke atas kepala anda, arahkan kaki anda jauh, dan letakkan punggung anda dalam kedudukan yang sedikit melengkung. Mulailah mengayunkan badan anda ke belakang dengan otot perut anda untuk memastikan badan anda berongga. Jangan angkat kaki anda dan gunakan pinggang anda untuk menjaga pergerakan anda. Ulangi 50 kali.

2.Russian Twists

Berbaring di lantai, lutut bengkok. Pastikan tangan anda berserenjang dengan badan anda. Balikkan badan anda ke sebelah kanan dan simpan tangan anda sejajar dengan lantai. Pegang kedudukan selama 1 hingga 2 saat dan kembali ke kedudukan permulaan. Lakukan yang sama di sisi yang lain dan ulangi 50 kali.

3.V- Ups

Latihan perut berbentuk V digunakan untuk otot perut atas dan bawah anda. Berbaring rata di atas lantai dengan tangan anda di telinga anda. Pastikan kaki anda lurus dan angkat kaki anda dari tanah, angkat bahagian atas badan anda dan buat badan anda berbentuk V. Jangan bengkokkan lutut anda dan biarkan tangan anda sampai ke jari kaki anda. Kembali ke kedudukan kosong dan ulangi 50 kali.

4.Bicycle V-Ups

Apabila anda mula bersenam, letakkan badan anda dalam bentuk berongga dengan kaki anda lurus di hadapan anda dan lengan anda di belakang anda. Letakkan kaki kiri anda pada sudut 45 darjah ke bahagian atas lantai dan cuba sentuh kaki kiri anda dengan tangan kanan anda untuk meluruskan kaki anda dan dekat dengan batang badan. Pastikan lengan kiri di sebelah kiri untuk mengekalkan keseimbangan. Kembali ke kedudukan permulaan dan bergerak di sepanjang sisi lain. Ulangi 50 kali.

5.Full Weighted Sit-Ups

Letakkan tangan anda di atas lantai dan berbaring terus di atas lantai, memegang kedua tangan berhampiran dada. Angkat bahagian atas badan selama 4 saat dan badan berserenjang dengan kaki. Ulangi tindakan di atas selama 1 minit dengan meletakkan badan atas kembali ke posisi permulaan selama 4 saat.

6.Inchworms

Pastikan kaki anda tutup bersama dan berdiri tegak pada tikar senaman. Membengkok pinggul dan letakkan tapak tangan di lantai untuk membentuk tekan tubi. Pastikan kedudukan tekan tubi dan letakkan tangan anda di bawah bahu anda dan cuba bawa kaki anda ke tangan anda.

 

 

Sumber: healthybeautiful.info

Facebook Comments

?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
  • AshiGuard
  • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!