MarineCal Plus

Formulasi Lanjutan Untuk Pembinaan Tulang

MarineCal Plus ialah formulasi lanjutan untuk pembinaan tulang. Ia adalah gabungan Kalsium Rumpai Laut Aquamin™ dengan Silika Bioaktif, Klorofil, Bijan & Yis Diperkaya Zink.

Aquamin™ ialah sumber mineral semula jadi yang dihasilkan daripada alga laut berkapur organik (rumpai laut merah, Lithothamnion sp.). Rumpai laut merah dituai dari perairan bersih dasar laut Atlantik Utara di luar pantai Iceland.

Silika Bioaktif ialah mineral surih penting yang memberikan kekuatan dan kelenturan pada tisu penghubung badan anda — rawan, tendon, kulit, tulang, gigi, rambut dan saluran darah.

Klorofil ialah bahan pembentuk alkali yang menguatkan daya tahan kita terhadap penyahmineralan yang disebabkan oleh keasidan yang berlebihan. Biji bijan penuh dengan kalsium, magnesium, tembaga, vitamin B1, zink dan serat makanan. Zink menyumbang kepada penyelenggaraan tulang normal.

Manfaat MarineCal

Z

Kalsium makanan penuh daripada rumpai laut organik

Z

Bioavailabiliti tinggi - Kadar penyerapan yang tinggi

Z

Silika Bioaktif meningkatkan ketumpatan tulang

Z

Membina tulang yang lebih kuat dan lebih fleksibel

Z

Makanan yang membentuk alkali yang mengurangkan keasidan badan

Kalsium Rumpai Laut Organik Aquamin™

 

Aquamin™ ialah sumber mineral semula jadi yang dihasilkan daripada alga laut berkapur organik (rumpai laut merah, Lithothamnion sp.). Rumpai laut merah dituai dari perairan bersih dasar laut Atlantik Utara di luar pantai Iceland.

Aquamin™ ialah sumber kalsium vegan, magnesium, dan lebih 70 mineral surih yang hebat. Nutrien ini mudah diserap oleh badan dan berfungsi secara harmoni. Pengambilan kalsium yang mencukupi menyokong kesihatan & peredaran tulang, manakala magnesium menyokong sistem saraf yang sihat & tidur yang memulihkan.

Kalsium Makanan Keseluruhan

vs Kalsium Sintetik

 

Silika Bioaktif – Pautan yang Hilang dalam Pembinaan Tulang

Hanya kalsium sahaja tidak boleh membina tulang yang kuat. Tapi kenapa? Ini kerana struktur tulang terdiri daripada lebih daripada kalsium, ia terdiri daripada kolagen, kalsium fosfat dan sel tulang.

Kolagen disamakan dengan ‘kerangka keluli’ di mana kalsium dan mineral tulang lain dilekatkan, untuk membentuk fibril kolagen bermineral. Walaupun kolagen hanya membentuk 30% daripada tulang, dipercayai bahawa kolagen menyumbang kepada sebanyak 80% daripada jumlah kekuatan tulang. Tanpa kolagen, tulang yang paling keras pun boleh retak, hancur atau patah, dan berlari, melompat dan aktiviti lain boleh menyakitkan

 

Kenapa Silica Essential?

Silika ialah mineral surih penting yang memberikan kekuatan dan fleksibiliti kepada tisu penghubung badan anda – rawan, tendon, kulit, tulang, gigi, rambut dan saluran darah. Silika adalah penting dalam pembentukan kolagen yang membantu mengekalkan kulit anda anjal, membina kuku dan rambut yang kuat, dan menyediakan struktur kepada kebanyakan badan anda.

Silika memainkan peranan penting dalam menguatkan tulang anda dengan memudahkan pemendapan kalsium dan mineral lain ke dalam tulang, dengan itu membantu mencegah patah tulang dan boleh mengurangkan risiko mendapat osteoporosis. Pendek kata, silika meningkatkan kualiti matriks tulang

 

Ekstrak Daun Buluh – Sumber Kaya Dengan Silika Bioaktif

Penggunaan buluh bukanlah perkara baru. Orang Asia telah memakan pucuk lembut rebung segar selama beribu-ribu tahun. Daun buluh mengandungi kira-kira 70 peratus silika, yang merupakan mineral penting yang biasa ditemui dalam kuarza, batu pasir dan batu lain.

Walaupun anda tidak boleh makan batu pasir atau batu untuk silika, daun buluh mengandungi silika bioaktif yang membolehkan badan kita menyerap dengan mudah. Jumlah harian silika yang disyorkan untuk orang dewasa dalam lingkungan umur 19-50 tahun ialah 9-14 mg/hari.

Manfaat kesihatan silika:

  • Meningkatkan penghasilan kolagen – silika adalah blok binaan kolagen
  • Meningkatkan kekuatan dan keanjalan tulang dan sendi.
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut dan kuku yang sihat – rambut terdiri daripada 40% silika.
  • Meningkatkan ketumpatan tulang

Klorofil, Bijan dan Yis Diperkaya Zink Untuk Kesihatan Tulang

Klorofil adalah pigmen hijau yang terdapat dalam daun yang membantu tumbuhan dalam penyerapan cahaya dari matahari. Klorofil sarat dengan antioksidan yang membantu menghapuskan radikal bebas. Menurut kajian, sifat anti-radang klorofil terbukti bermanfaat untuk penyakit yang berkaitan dengan keradangan seperti arthritis. Klorofil juga kaya dengan kalsium, magnesium & Vitamin D yang penting untuk kesihatan tulang.

Klorofil ialah bahan pembentuk alkali yang menguatkan daya tahan anda terhadap penyahmineralan yang disebabkan oleh keasidan yang berlebihan. Ia boleh membantu dalam mencari keseimbangan PH yang betul dalam badan apabila digunakan bersama dengan diet yang sihat.

Biji bijan penuh dengan kalsium, magnesium, tembaga, vitamin B1, zink dan serat makanan. Selain itu, biji bijan mengandungi Sesamin, fitokimia yang kaya yang terdapat dalam minyaknya. Kajian terbaru menunjukkan bahawa Sesamin mempunyai kesan positif pada ketumpatan tulang dan boleh membantu mengurangkan osteoporosis.

Yis diperkaya zink, juga dikenali sebagai Yis Zink, memaparkan bioavailabiliti tinggi jika dibandingkan dengan sumber zink biasa yang lain. Zink sering diabaikan apabila ia berkaitan dengan pembinaan tulang – ia penting untuk pertumbuhan dan penyelenggaraan tulang yang sihat. Zink menghalang kerosakan tulang dan membantu membentuk tulang baru. Pengambilan diet rendah dan paras zink dalam darah dikaitkan dengan osteoporosis pada lelaki dewasa dan wanita menopause.

Maklumat Produk

BAHAN-BAHAN:

Serbuk rumpai laut merah organik Aquamin, klorofil, serbuk yis yang ditapai, serbuk ekstrak bijan, serbuk ekstrak daun buluh dan stevia.

PENYIMPANAN:

Simpan di tempat kering yang sejuk. Elakkan dari cahaya matahari langsung.
Warna, tekstur, bau dan rasa mungkin berbeza sedikit dari satu kumpulan ke satu kumpulan kerana sifat semua bahan semula jadi.

ARAHAN:

Campurkan 1 sachet serbuk MarineCal Plus dalam 125ml (1/2 cawan) air atau jus (di bawah 50°C).

natural vitamin c for kids
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
ashislim
  • AshiSlim
  • Bought by Aidawati from Shah Alan
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Super Bio Organic
?livepromo