TriCollagen

Tripeptida Kolagen Dengan Glutathione & Omega 3, 6, 7, 9

TriCollagen ialah suplemen kolagen generasi baharu yang menggabungkan Collagen Tripeptides (CTP), OPITAC™ torula yeast glutathione dan Omegia® Tibetan Sea Buckthorn.

Collagen Tripeptide yang dibangunkan oleh Amicogen, Inc (Korea) mempunyai purata berat molekul 500Da. Ia juga mengandungi GPH yang menyerap dengan cepat dalam masa 30 minit dalam badan apabila ia tertelan.

Ekstrak Yis Torula OPITAC™ terdiri daripada 98% glutation untuk meningkatkan penyerapan kolagen dan mempunyai kesan pemutihan

Omegia® ialah formula piawai unik yang mengandungi nisbah seimbang semua asid lemak tak tepu: Omega-3-6-7-9.

Beli dalam talian Stokis

Bermula dari $39.90

Kebaikan TriCollagen

Z

Sangat bioavailable & mudah dihadam - menyerap dalam masa 30 minit dalam badan

Z

Lebih berkesan berbanding peptida kolagen terhidrolisis konvensional

Z

Digabungkan ke dalam tisu penghubung keutamaan (kulit, rawan, tulang, rambut, dll.)

Z

Menyokong kulit licin, rambut tebal, kuku yang kuat

Z

Glutathione meningkatkan penyerapan kolagen dan mempunyai kesan pemutihan

Z

Omega 7 dalam Tibetan Sea Buckthorn meningkatkan penghidratan dan keanjalan kulit

Apakah Collagen Tripeptide?

 

Kolagen ialah bentuk protein semulajadi yang paling banyak terdapat dalam badan, yang memainkan peranan penting dalam pertumbuhan, kesihatan dan penyelenggaraan kulit, tulang, kartrij, gigi, kuku, rambut, ligamen dan saluran darah.

Kolagen marin terhidrolisis atau juga dikenali sebagai peptida kolagen (CP) dahulunya dianggap sebagai bentuk kolagen yang unggul. Tetapi ini tidak lagi berlaku dengan pengenalan Collagen Tripeptides.

Collagen Tripeptide (CTP) ialah unit minimum kolagen yang terdiri daripada 3 asid amino. Kolagen tripeptida (CTP) ialah hidrolisis kolagen yang mengandungi kepekatan tinggi tripeptida dengan urutan Gly-X-Y, seperti Gly-Pro-Hyp.

Peptida kecil yang berasal dari kolagen seperti Gly-Pro-Hyp (GPH) dan Pro-Hyp (PH), memainkan peranan dalam pelbagai fungsi fisiologi. Peptida GPH dan PH yang terdapat dalam kolagen tripeptida (CTP) sangat bioavailable.

Peptida kolagen mempunyai berat molekul sekitar 2000 hingga 5000 dalton dan pernah dianggap mudah diserap. Collagen Tripeptides (CTP) pula, mempunyai berat molekul sekitar 300 hingga 500 dalton.

Kelebihan Tripeptida

Collagen Tripeptides (CTP), berbeza daripada peptida kolagen konvensional kerana ia diserap secara langsung oleh saluran usus. Ringkasnya, CTP mempunyai lorong VIP ke dalam aliran darah tanpa memerlukan pencernaan tambahan seperti peptida kolagen lain. Percubaan klinikal seperti yang ditunjukkan perubahan besar dalam tekstur kulit, kelembapan dan kedutan pada hanya 1,000 mg sehari.

Apa yang lebih mengejutkan, CTP mempunyai ciri inovatif yang akan diserap oleh organ yang berkaitan dengan kolagen seperti kulit, tulang, rawan, dan tendon lebih disukai. Selain itu, ia telah disahkan pelbagai fungsi CTP seperti mengaktifkan keupayaan badan untuk menghasilkan kolagen dan asid hyaluronik baru, menjadikan tulang dan tendon lebih kuat, dan sebagainya.

CTP adalah ramuan baru berbanding kolagen terhidrolisis konvensional. Banyak kolagen terhidrolisis yang tersedia secara komersil memerlukan dos antara 2.5-10g/hari, tetapi menawarkan kuantiti yang boleh diabaikan Bi- dan tripeptida seperti GPH dan PH. GPH dan PH yang terdapat dalam CTP adalah unit kolagen yang boleh diserap terkecil. Walaupun CTP dimakan dalam jumlah yang lebih kecil, CTP memberikan potensi yang lebih besar untuk fungsi pemulihan kepada kulit, sendi, tulang, rawan dan tendon kita.

Collagen Tripeptide yang dibangunkan oleh Amicogen, Inc (Korea) mempunyai purata berat molekul 500Da. Ia juga mengandungi GPH yang menyerap dengan cepat dalam masa 30 minit dalam badan apabila ia termakan.

Kelebihan CTP:

 

 • Sangat bioavailable, mudah dihadam dan larut.
 • Lebih berkesan berbanding peptida kolagen terhidrolisis konvensional.
 • Menyerap dalam masa 30 minit dalam badan.
 • Digabungkan ke dalam tisu penghubung keutamaan (kulit, rawan, tulang, rambut, dll.)
 • Menyokong kulit licin, rambut tebal, kuku yang kuat.
 • Menguatkan tulang dengan menggalakkan kalsifikasi tulang dan meningkatkan ketumpatan tulang.
 • Membaiki dan mengekalkan sendi dengan menggalakkan sintesis kolagen Jenis II dan asid hyaluronik.

Ekstrak Yis Torula OPITAC™

Ekstrak Yis Torula OPITAC™ terdiri daripada 98% glutation – tripeptida yang terbentuk daripada asid glutamik, sistein dan glisin, dan dihasilkan secara semula jadi oleh badan. OPITAC™ ialah satu-satunya glutation di dunia yang telah dimaklumkan kepada Pentadbiran Makanan dan Ubat A.S. (FDA) sebagai GRAS (petunjuk keselamatan sebagai bahan makanan).

OPITAC™ berasal daripada yis torula (candida utilis) sebagai produk daripada proses penapaian semulajadi dan ia juga diluluskan oleh FDA A.S. sebagai yis yang boleh dimakan.

 

Kecantikan Dari Dalam

 

OPITAC™ kepekatan tinggi glutathione terbukti secara klinikal dapat menjadikan kulit lebih cerah, lebih cerah, dan secara amnya memperbaiki penampilannya. OPITAC™ menghalang aktiviti tyrosinase, seterusnya, menyekat perkembangan eumelanin. Pada masa yang sama, ia mengganggu laluan sintesis pheomelanin. Ini meningkatkan perlindungan terhadap kerosakan UV yang disediakan oleh produk penjagaan kulit topikal (makanan tambahan dan kosmetik) dan mengurangkan penampilan kawasan gelap.

OPITAC™ menjadikan kulit kelihatan lebih sihat & anjal, dengan mempercepatkan penghasilan kolagen jenis I. Tidak seperti rawatan topikal yang lain, mekanisme mereka yang mempunyai OPITAC™ berfungsi pada tahap molekul, meneutralkan radikal bebas dalam sistem, membuang logam berat dan mempertahankan terhadap pencemaran alam sekitar.

Sea Buckthorn – Keseimbangan Omega 3-6-7-9 Vegan Lengkap

Apakah Sea Buckthorn?

Sea buckthorn atau Seaberry, yang dikenali sebagai “buah suci” di Tibet, ditemui dalam teks perubatan berabad-abad lamanya di Tibet dan China. Kaya dengan asid lemak dan vitamin penting, buah beri dan daun penuh dengan vitamin C, E, dan B, beta karotena, asid sitrik dan asid malik. Beberapa sebatian yang menarik perhatian khusus ialah antosianin (antioksidan dalam alam semula jadi) dan asid palmitoleik (komponen yang terdapat dalam lipid kulit).

 

Kaya dengan Nutrien

Sea buckthorn kaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan sebatian tumbuhan yang bermanfaat. Berinya mempunyai kalium, kalsium, magnesium, besi dan fosforus. Ia juga mengandungi sejumlah besar folat, biotin dan vitamin B1, B2, B6, C dan E. Lebih separuh daripada lemak yang terdapat dalam minyak buckthorn laut adalah lemak mono dan tak tepu, yang merupakan dua jenis lemak sihat.

Sea Buckthorn Untuk Kulit & Rambut yang Sihat

Sea buckthorn amat diidamkan untuk melindungi dan mencergaskan kulit. Mereka melakukan ini dengan meningkatkan tahap kolagen dalam kulit, mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh pendedahan UV dan kerosakan matahari, membantu mengurangkan kekeringan kulit dan membantu menyembuhkan daripada luka bakar, radang dingin dan luka katil. Kaya dengan asid lemak omega-3, 6, 7 dan 9, buckthorn laut boleh membantu meningkatkan keanjalan kulit – mengelakkan tanda-tanda awal penuaan. Pengambilan buah buckthorn laut juga telah diketahui dapat menyingkirkan toksin sistem anda dan membantu mengekalkan integriti kulit anda. Apabila digunakan secara topikal, sea buckthorn boleh berfungsi sebagai agen penghidratan yang kuat untuk kulit kering.

Sea buckthorn telah menunjukkan keberkesanan dalam menjadikan rambut lebih sihat, baik dalam penampilan dan mengurangkan masalah tertentu. Ia juga membantu memulihkan keanjalan, yang diperlukan untuk memberikan badan rambut anda, lantunan dan pengekalan keriting. Ia juga membantu menjadikan tekstur rambut yang kasar dan kasar lebih licin dan mudah diurus. Kehadiran folat dan biotin juga menyumbang kepada folikel rambut yang lebih kuat, sekali gus menghalang keguguran dan keguguran rambut pada tahap yang agak besar. Kesan oksidatif ubat ini boleh membantu membalikkan tanda penuaan pada surai anda, melambatkan rambut beruban dan kehilangan tekstur.

Kebaikan OMEGIA®

 • Menyokong penghidratan/keanjalan kulit yang sihat dan membantu mengurangkan penampilan kedutan
 • Menyokong tisu/kelembapan faraj yang sihat
 • Mengurangkan gejala menopaus
 • Membantu mengurangkan mata kering
 • Membantu mengurangkan mulut kering
 • Menggalakkan kesihatan jantung
 • Tingkatkan sistem imun

Omegia® ialah formula piawai unik yang terdiri daripada buah buckthorn laut organik dan minyak biji. Ia mempunyai nisbah seimbang semua asid lemak tak tepu: Omega-3, 6, 7, 9.

Maklumat Produk

BAHAN-BAHAN:

Collagen Tripeptide (1500mg), serbuk buah buckthorn laut keseluruhan Omegia® (campuran jus buckthorn laut organik dan minyak buckthorn laut organik), ekstrak yis torula, perisa oren asli, stevia.

Omegia® ialah tanda dagangan berdaftar PUREDIA.

PENYIMPANAN:

Simpan di tempat yang kering dan sejuk. Elakkan dari cahaya matahari langsung.
Warna, tekstur, bau dan rasa mungkin berbeza sedikit dari satu kumpulan ke satu kumpulan kerana sifat semua bahan semula jadi.

ARAHAN:

Campurkan 1 sachet TriCollagen dalam 125ml (1/2 cawan) air atau minuman jus (di bawah 50°C) sebelum tidur.

?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
 • AshiGuard
 • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Nur Diyana Ooi from Subang Jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!