AshiSlim

Hilangkan Lemak Perut Dengan Chalcone Ashitaba

Apakah Itu AshiSlim?

AshiSlim adalah produk revolusi baru menggunakan formula Jepun, yang mampu menghapuskan lemak degil di bahagian organ dalaman anda, terutamanya di bahagian perut.

Mengurangkan lemak degil pada perut bukanlah perkara yang mudah. Dengan produk ini, anda boleh mengurangkan lemak tersebut, dan ia selamat digunakan dan diperbuat dari bahan semula jadi.

Ashitaba – Daun Esok

Ramuan rahsia dikenali sebagai Ashitaba yang dijumpai di Jepun juga dikenali sebagai ‘Tomorrow Leaf’. Kehebatannya yang dapat tumbuh dengan hanya mengambil masa satu hari, jika anda petik daunnya pada hari ini.

Sudah beratus tahun, ia digunakan sebagai bahan herba yang baik untuk kesihatan dan makanan harian.

Bahaya Lemak Perut Viseral

Lemak perut viseral adalah lemak yang sangat merbahaya di bahagian abdomen dan di bawah lapisan kulit dan perut. Semakin meningkat berat badan anda, semakin meningkat lemak viseral yang akan terkumpul.

burn visceral fat

Lemak perut viseral terhasil kerana pengambilan makanan berlemak yang tidak terkawal, dan mengakibatkan peningkatan kolesterol jahat LDL.

 Add To Cart

Ashitaba chalcone

From $51.90Buy Now

Produk Dari Jepun

Kandungan :
Serbuk Chalcone Ashitaba, Serbuk Ashitaba Organik, Maltodextrin, Stevia & Vitamin C.

Cara Penggunaan :
Campurkan 1 Sachet, larutkan dalam air berisipadu 150 Ml. Untuk kesan yang lebih cepat, minum 2 sachet sehari, selepas sarapan pagi dan makan malam.

Berat Bersih :
4kg X 20 Sachet.

Tiada sebarang perasa, perwarna atau pemanis tiruan.

Pensijilan

ISOlogoGMPpurity

HACCP Malaysia logo (2)Dynamic Nutrition Halal

Disahkan halal oleh JAKIM

Penghantaran percuma!
Set 3 kotak: 10% diskaun!

Kajian Klinikal Di Jepun

Kertas ini menerangkan aktiviti biologi dan keselamatan chalcone yang terhasil daripada potongan batang Ashitaba (Angelica keiskei) – produk proprietari yang dihasilkan oleh Japan Bio Laboratory Co, Ltd of Japan (JBSL).

Kebaikan and keselamatan Ashitaba Chalcone telah pun dikesahkan dalan kajian manusia, kajian binatang and kajian in vitro.

Klik sini untuk membaca ulasan saintifik yang menyeluruh.

Testimoni

*Penafian: Sila ambil perhatian bahawa kesan produk kami berbeza untuk individu. Testimoni di laman web ini disediakan oleh pelanggan kami dan ia tidak seharusnya diambil sebagai nasihat perubatan. Berikut adalah penafian perubatan penuh kami.

*Khairani, ibu kepada 2 orang anak berusaha pelbagai cara untuk menguruskan badan. Diperkenalkan AshiSlim kepada beliau, tentang kebaikan produk ini, dan mula mengggunakannya selama sebulan. Tiada sebarang senaman memandangkan beliau kerap sibuk untuk menjaga 2 orang anaknya, beliau telah berjaya menghilangkan sebanyak 2.5 inchi pada bahagian pinggang dan 3kg berat badan
beliau. AshiSlim terbukti berguna untuk beliau memandangkan beliau tidak ada masa untuk bersenam.

“Pada minggu pertama menggunakan AshiSlim, saya hilang 1 inchi di bahagian perut. Selepas teruskan untuk lagi seminggu, saya hilang 2.5 inchi lagi dengan senaman tambahan. Saya sudah cuba tanpa sebarang exercise dan bersama exercise. 2 minggu seterusnya, saya berjaya mengekalkan berat badan dan bentuk padan dalam kadar yang sama, “  ~Khairani

*Nazirul adalah rakyat Malaysia tipikal, sukakan makanan dan selera beliau sangat terbuka. Kari adalah lauk wajib dalam makanan harian beliau. Kini, beliau merasa sukar untuk mengenakan butang baju dengan betul dan beliau sedar perut beliau semakin membesar dan beliau perlu menguruskan badan dengan segera.

Berat badan beliau turun dari 100.6kg kepada 93.8kg setelah menggunakan selama sebulan.

*Camelia yang baru sahaja bersalin, berat beliau meningkat naik semasa mengandung. Untuk mengurangkan dengan kadar cepat, beliau mencuba AshiSlim secara berterusan setelah beberapa minggu selepas bersalin. Tidak melakukan sebarang senaman dan hanya makan seperti biasa. Beliau hilang 2 inchi selepas menggunakan AshiSlim dalam masa 2 minggu. AshiSlim tidak menjejaskan hormone beliau dan masih menyusukan anaknya seperti biasa. Ia juga bertindak memulihkan perjalanan darah dan mengaktifkan system imunasi beliau, memberi terasa setelah bersalin.

“Ramai orang tanya macam mana saya hilangkan berat badan selepas bersalin. Saya menggunakan AshiSlim secara berterusan selama 2 minggu, dan saya telah mengurangkan 2 inchi pada bahagian perut“. ~Camelia

*Anas menjelaskan pengalaman beliau menghilangkan 2 inchi selepas 1 kotak AshiSlim. Penggunaan 2 sachet sehari. 1 sachet selepas sarapan pagi 1 sachet selepas makan malam. Beliau dengan berterusan menggunakannya dan tiada amalan diet sihat atau senaman sepanjang penggunaan. Produk ini terbukti berkesan walaupun tidak melakukan sebarang senaman ataupun diet.

“Saya telah menghabiskan AshiSlim sebanyak satu kotak. Minum setiap hari. Hilang 2 inchi tanpa sebarang diet atau senaman langsung. ” ~Anas

*Ayda adalah pelajar UiTM Puncak Alam. Beliau menggunakan produk ini setiap hari selama 15 hari. Beliau melakukan beberapa senaman seperti cardio, dan larian dalam masa yang sama menggunakan AshiSlim. Didapati beliau telah berjaya menghilangkan 5 inchi bahagian pinggang setelah menggunakan AshiSlim secara berterusan.

“Saya telah menggunakan AshiSlim selama 15 hari dan saya telah kehilangan 5 inchi pada bahagian pinggang. Saya lakukan senaman setiap hari tetapi agak sukar. Apabila saya menambah AshiSlim, sebagai supplement saya, ia ternyata berkesan dengan cepat dan saya sangat gembira dengan keputusannya“ ~Ayda

*Shahrizal berumur 27 tahun. Sebelum beliau menggunakan AshiSlim, berat beliau adalah 121kg. Kerana kesibukan kerja, beliau tiada masa untuk senaman. Setelah dicadangkan oleh seorang sahabat, beliau mengambil 3 kotak AshiSlim dan menggunakannya selama sebulan.

Setelah sebulan, beliau berjaya mengurangkan berat badan dari 121kg ke 113.8kg. 

“Sangat mudah untuk digunakan. Pendapat saya, rasanya sedap. Buatkan saya hendak ke tandas
dengan kerap. Tetapi kesannya, saya hilang lemak dengan cepat. Memandangkan saya juga berlari
sepanjang 2 bulan, ia memberi tenaga dan berat saya dari 64.7kg, turun ke 55kg.” ~Angeline

Angeline

*Hi, selepas menggunakan AshiSlim selama 2 bulan, saya hilang 2kg. Perut saya jelas lebih kurus.
Produk ini selamat dan tiada kesan sampingan.

Valar Nayar, Kuala Lumpur

Nurul pernah mencuba beberapa produk pelansingan dan senaman tetapi tiada perubahan dan keadaan beliau masih sama. Setelah menggunakan AshiSlim selama sebulan beliau berjaya menurunkan 2 inchi pada bahagian pinggang. Beliau juga lebih segar dan bertenaga.

Nurul

*Saya sangat berpuas hati yang saya masih mampu menikmati makanan kegemaran saya, sambil mengekalkan berat badan saya.

Kwa Siaw Yew

*Okay. Tiada kesan sampingan. Mudah.

Candy Foo

*Saya tak rasa apa-apa. Tapi saya perasan keberkesanan produk dari bentuk badan saya, berat kadar lemak dan lemak viseral yang berkurang, selepas 2 bulan.

Wan Fariza

*Selepas menggunakan AshiSlim selama 2 bulan, saya rasa perut saya kurang mengembang, tidak lagi sesak nafas.

ROZITA MOHD NORDIN

*Sangat bagus! Perut saya tidak lagi rasa kembang. Masih menggunakannya setiap hari.

Chua Li Li

Apakah Itu Lemak Viseral?

Belly Fat & Visceral Fat

Ia adalah lemak yang paling merbahaya terdapat di kawasan dalam abdomen, di bawah kulit. Semakin meningkat berat badan anda, semakin meningkat bilangan lemak viseral akan terkumpul.

Lemak viseral menyelubungi bahagian utama abdomen, organ-organ penting seperti hati, buah pinggang, hempedu, usus besar, usus kecil dan rongga perut, menghasilkan bahan kimia yang merbahaya dan hormone yang mengganggu funsgi organ-organ tersebut. Perkara ini meningkatkan tahap merbahaya keradangan dalam badan.

Gangguan ini boleh membawa kepada sindrom metabolisme, keadaan yang sangat merbahaya seperti tekanan darah tinggi, kadar kolestrol yang tinggi, obesiti digabung dan berpotensi untuk mendapat penyakit kencing manis yang kritikal.

 

Ashitaba – Daun Esok

Ramuan rahsia dikenali sebagai Ashitaba yang di jumpai di Jepun, juga dikenali dengan nama lain iaitu, ‘Tomorrow Leaf’. Kehebatannya yang tumbuh pada esok hari jika dipetik hari ini. Sudah beratus tahun digunakan sebagai bahan herba, makanan harian kerana khasiatnya yang menakjubkan.

Secara tradisional, ia digunakan untuk melambatkan proses penuaan dan menopause. Kehebatan Ashitaba datang dari dua bahagian iaitu chalcones, cecair kuning yang terdapat pada batang daunnya, dan daunnya yang boleh dimakan begitu sahaja baik untuk adiponektin dalam badan.

 

Apakah Itu Adiponectin?

Adiponektin adalah sejenis hormone yang memaikan peranan penting mengawal kandungan glukos dan pecahan lemak asid. Apabila seseorang menjadi gemuk, penghasilan adiponektin menjadi perlahan atau terhenti dan bertukar menjadi penyakit. Bilangan adiponektin yang tinggi dalam darah dapat mengurangkan risiko sakit jantung.

Apabila kadar adiponektin rendah, badan anda menerima lemak yang tidak sihat. Orang yang mempunyai kadar adiponektin yang rendah, adalah obesity, dan dalam keadaan yang merbahaya. Anda perlukan adiponektin untuk mengurangkan berat badan
dan tumbuhan yang kaya dengan adiponektin adalah Ashitaba!

 

Chalcone Ashitaba Bantu Kurangkan Lemak

ChalconeApabila batang pada daun Ashitaba dipotong, akan timbul cecari kuning pada pucuknya. Cecair ini hanya boleh dijumpai pada Ashitaba dan tidak akan dijumpai di mana-mana tumbuhan lain. Cecair ini hanya dapat dihasilkan dalam bilangan yang sangat sedikit untuk sebatang Ashitaba.

Ashitaba polyphenol tertumpu dalam cecair kuning ini dan komponen utama adalah lebih dari 10 jenis “Chalcone”. Makmal Sains Biologi Jepun mengumumkan pada 2010 bahawa Ashitaba Chalcone yang mereka temui sangat berkesan secara semulajadi sebagai bahan yang mampu menghapuskan lemak. Kajian mereka dan kajian secara klinikal mengesahkan bahawa, Ashitaba Chalcone mampu mengurangkan lemak degil pada perut melalui program yang dijalankan selama 8 minggu.

 

Keputusan Kajian

Kajian Klinikal selama 8 minggu telah dijalankan dan diketuai Dr. Mitsuhiro Ohta, “Proffesor of Medical Biochemistry”, di Kobe University dalam kesihatan, orang dewasa secara rambak, kawalan placebo. Sekumpulan peserta menggunakan serbuk Chalcone Ashitaba dan sekumpulan lagi sebaliknya.

AshiSlim Study

Keputusan yang menakjubkan telah diterima. Peserta-peserta ujian ini dapat menghilangkan lemak pada perut, berat badan mereka menurun dan keputusan BMI mereka kembali normal dan peratusan lemak mereka berkurangan. CT scan dilakukan bagi mengesahkan kandungan lemak di bahagian berkurangan. Dalam tempoh 8 minggu, kawasan yang berlemak mengecut dengan sekata.

*Terkini* – Kajian terbaru dijalankan oleh JBSL dikeluarkan pada Bulan Julai 2017:

  1. A Two Part Randomized, Placebo Controlled Double Blind Pilot Study to Determine the Effect of Ashitaba (Angelica keiskei) Chalcone Powder (ChalCurbR) on Body Weight and Visceral Fat in Slightly Obese Adults

Stokis

Kami mempunyai stokis yang jual AshiSlim di Singapore, Kuala Lumpur, Selangor, Penang, Terengganu, Negeri Sembilan, Johor, Sabah, Sarawak.
Klik sini untuk senarai stokis

ashislim
  • AshiSlim
  • Bought by Raja from Seri Kembangan
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
organic high fiber drink
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!