HaiRegain

Formulasi Semulajadi Untuk Khasiat, Pertumbuhan & Pembaikan Rambut

Apa itu HAIRegain?

HAIRegain ialah rumusan semula jadi yang menggabungkan kuman beras Oryza Polyamine, OMEGIA® Sea Buckthorn, yis pemakanan yang diperkaya zink Lalmin® Zn100, L-Cystine dan ekstrak ekor kuda.

Oryza Polyamine ialah bahan Jepun yang dipatenkan dan terbukti secara klinikal yang dihasilkan daripada kuman beras yang menggalakkan pertumbuhan dan kilauan rambut.

OMEGIA® Sea Buckthorn kaya dengan vitamin, mineral dan Omega 3, 6, 7 dan 9. Sea buckthorn meningkatkan tekstur, keanjalan dan penampilan rambut.

Zink menghalang keguguran rambut dengan menyekat hormon DHT (Dihydrotestosterone). L-Cystine meningkatkan jumlah dan ketumpatan rambut. Ekstrak ekor kuda mengandungi silika bioaktif yang merangsang pertumbuhan rambut.

Manfaat HAIRegain

Z

Meningkatkan pertumbuhan rambut, keanjalan & tekstur

Z

Mencegah keguguran rambut

Z

Menguatkan struktur rambut

Z

Mengandungi semua vitamin & mineral untuk mengekalkan rambut yang sihat

Kuman Beras Oryza Polyamine

Poliamina sebenarnya ada di sekeliling kita. Ia adalah sebatian semula jadi yang terdapat dalam semua organisma hidup, termasuk manusia dan tumbuhan. Poliamina banyak terdapat dalam makanan seperti kuman beras, kacang soya, dan cendawan. Walau bagaimanapun, kandungan poliamina dalam badan berkurangan dengan usia tanpa mengira pengambilan makanan yang kaya dengan poliamina.

Poliamina mengandungi spermidine, putrescine, dan spermine, yang telah dikaitkan dengan sifat antioksidan dan anti-radang. Poliamina memainkan peranan penting dalam pertumbuhan sel, kemandirian, dan percambahan.

Oryza Polyamine ialah bahan Jepun yang dipatenkan dan terbukti secara klinikal yang dihasilkan daripada kuman beras yang menggalakkan pertumbuhan dan kilauan rambut. Berat molekulnya kurang daripada 250, menunjukkan bahawa ia menyerap lebih cepat dan diedarkan dan digunakan dengan cekap oleh badan. Oryza Polyamine membantu memanjangkan fasa pertumbuhan folikel rambut, mengakibatkan pertumbuhan rambut meningkat. Ia juga boleh membantu menguatkan akar dan folikel rambut, mencegah keguguran rambut.

Ujian Klinikal:
Individu yang sihat (10 subjek wanita, berumur 20-60) diberikan produk rawatan rambut yang mengandungi Oryza Polyamine untuk kegunaan harian selama 2 minggu. Tinjauan soal selidik telah dijalankan untuk menilai kualiti produk rawatan rambut yang mengandungi Oryza Polyamine. Terdapat 87% peningkatan pada tekstur rambut yang dilaporkan termasuk peningkatan dalam kilauan rambut, kilauan rambut.

Manfaat Oryza Polyamine

OMEGIA® Sea Buckthorn – Baki Vegan Omega 3-6-7-9 Lengkap

 

Sea buckthorn atau Seaberry, yang dikenali sebagai “buah suci” di Tibet, ditemui dalam teks perubatan berabad-abad lamanya di Tibet dan China. Kaya dengan asid lemak dan vitamin penting, beri dan daunnya penuh dengan vitamin C, E, dan B, beta karotena, asid sitrik dan asid malik. Beberapa sebatian yang mempunyai minat khusus ialah antosianin (antioksidan dalam alam semula jadi) dan asid palmitoleik (komponen yang terdapat dalam lipid kulit).

Kaya dengan Nutrien

Sea buckthorn kaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan sebatian tumbuhan yang bermanfaat. Berinya mempunyai kalium, kalsium, magnesium, besi dan fosforus. Ia juga mengandungi sejumlah besar folat, biotin dan vitamin B1, B2, B6, C dan E. Lebih separuh daripada lemak yang terdapat dalam minyak buckthorn laut adalah lemak mono dan tak tepu, yang merupakan dua jenis lemak sihat.

Omegia® ialah formula piawai unik yang terdiri daripada buah buckthorn laut organik dan minyak biji. Ia mempunyai nisbah seimbang semua asid lemak tak tepu: Omega-3-6-7-9.

Seabuckthorn Untuk Rambut Sihat

Sea buckthorn telah menunjukkan keberkesanan dalam menjadikan rambut lebih sihat, baik dalam penampilan dan mengurangkan masalah tertentu. Ia juga membantu memulihkan keanjalan, yang diperlukan untuk memberikan badan rambut anda, lantunan dan pengekalan keriting. Ia juga membantu menjadikan tekstur rambut yang kasar dan kasar lebih licin dan mudah diurus. Kehadiran folat dan biotin juga menyumbang kepada folikel rambut yang lebih kuat, dengan itu menghalang keguguran dan keguguran rambut pada tahap yang agak besar. Kesan oksidatif ubat ini boleh membantu membalikkan tanda penuaan pada surai anda, melambatkan rambut beruban dan kehilangan tekstur.

Ujian Klinikal:

Suplemen oral 6 bulan dengan Omega 3, 6 dan antioksidan menunjukkan peningkatan dalam tekstur dan kenyang rambut. Dalam 120 peserta, hampir 90% melaporkan pengurangan keguguran rambut dan lebih 78% melaporkan peningkatan dalam ketebalan rambut (diameter rambut), kepenuhan (ketumpatan & kelantangan rambut), bersinar dan kelembutan.

Lalmin® Zn100 Yis Pemakanan Diperkaya Zink

Lalmin® Zn100 ialah yis pemakanan diperkaya zink (Saccharomyces cerevisiae) di mana lebih 90% zink terikat secara organik pada yis dan mengandungi tahap zink yang standard. Ia adalah teknologi yang dipatenkan yang berasal dari Kanada.

Yis pemakanan yang diperkaya zink memaparkan bioavailabiliti tinggi jika dibandingkan dengan sumber zink biasa yang lain. Ia dicadangkan untuk diserap dengan lebih perlahan oleh tubuh manusia, dengan kemungkinan tingkah laku “pelepasan masa”.

Zink Berfungsi Sebagai Penyekat DHT

Zink adalah nutrien yang sangat baik untuk pertumbuhan rambut yang sihat kerana ia boleh membantu menyekat hormon DHT (Dihydrotestosterone). DHT, terbitan testosteron, adalah musuh folikel rambut di kepala anda. Secara ringkasnya, dalam keadaan tertentu DHT mahu folikel rambut mati.

Kajian telah menunjukkan bahawa Zink boleh menghalang 5 alpha-reductase, enzim yang memainkan peranan dalam menghasilkan hormon dihidrotestosteron (DHT). Oleh itu, kekurangan zink boleh menyebabkan tahap DHT meningkat dan mengakibatkan keguguran rambut. Kekurangan zink adalah salah satu sebab yang paling biasa bahawa lelaki dan wanita kehilangan rambut mereka apabila mereka semakin tua.

Selain Zink, Lalmin® Zn100 juga mengandungi rangkaian asid amino, vitamin dan mineral termasuk Vitamin B-Kompleks, asid folik, biotin, zat besi, fosforus dan kalium. Ini semua nutrien penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat!

L-Cystine – L-Cystine – Menguatkan Struktur Rambut

L-Cystine ialah konstituen utama keratin, sejenis protein struktur yang terdapat dalam rambut, kulit dan kuku anda. L-Cystine dihasilkan dalam tubuh manusia dan juga terdapat dalam makanan seperti daging, lentil, oatmeal, telur, yogurt rendah lemak, biji bunga matahari, dan keju.

L- Cystine menguatkan dan mengekalkan struktur keratin, menghalang struktur rambut menjadi lemah dan terdedah kepada pecah. Kajian mendapati bahawa terapi L- Cystine menunjukkan penurunan keguguran rambut dan peningkatan jumlah rambut dan ketumpatan rambut.

Ekor Kuda – Kaya Dengan Silika Bioaktif

 

Penggunaan Ekor Kuda sebagai herba perubatan bermula sejak zaman Yunani dan Rom. Terdapat banyak faedah ekor kuda, dan ia benar-benar menonjol sebagai pengukuh rambut, kulit dan kuku.

Ekor kuda mengandungi tahap silika yang tinggi iaitu sebatian yang menguatkan kedua-dua kuku dan rambut. Kerana kandungan silikanya, ekor kuda juga berguna apabila cuba merangsang pertumbuhan rambut. Herba ini meremajakan rambut anda, menambah kilauan pada penampilan dan kekuatan pada batang rambut. Ia juga mengandungi selenium dan sistein, yang dikenali untuk menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat. Kedua-dua bahan ini menyumbang kepada rambut yang lebih sihat dan menghalang radikal bebas daripada merosakkan sel.

Ekor kuda juga boleh meningkatkan peredaran darah, membawa kepada peningkatan folikel rambut, kulit kepala dan untuk membantu merangsang pertumbuhan rambut. Oleh itu, ia juga sesuai untuk lelaki dan wanita yang bergelut dengan penipisan.

Infomasi Produk

BAHAN-BAHAN:

Serbuk kuman beras Oryza Polyamine, serbuk buah buckthorn laut keseluruhan Omegia® (campuran jus buckthorn laut organik dan minyak buckthorn laut organik), serbuk jus markisa, yis pemakanan yang diperkaya zink, serbuk ekstrak ekor kuda, L-Cystine dan stevia.

Berat bersih: 4g x  20 sachet.

PENYIMPANAN:

Simpan di tempat yang sejuk dan kering. Elakkan dari cahaya matahari langsung.

ARAHAN:

Campurkan 1 sachet serbuk HAIRegain dalam 125ml (1/2 cawan) air atau jus (di bawah 50°C).

?livepromo
?livepromo
?livepromo
organic barley grass
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Foo from Tanah Merah
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Brandon from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!