Men Guard Capsule

Formulasi Termaju Untuk Kesihatan Lelaki

Men Guard Capsule ialah gabungan 3 tonik lelaki paling berkuasa – Tongkat Ali, KSM-66™ Ashwagandha dan Maca.

Tongkat Ali sering dipanggil “ginseng Malaysia”. Ia mempunyai pelbagai khasiat perubatan terutamanya bermanfaat kepada lelaki.

Ashwagandha ialah tumbuhan botani India yang digunakan dalam Ayurveda sebagai peremajaan dan tonik harian.

Maca juga dikenali Peruvian ginseng. Ia adalah kuasa nutrisi yang kaya dengan serat, kalsium, zat besi dan asid amino.

 

Beli dalam talian Stokis

Bermula dari $34.00

Kebaikan Men Guard Capsules

Z

Meningkatkan tahap kesuburan dan testosterone

Z

Meningkatkan jisim dan ketahanan otot

Z

Memperbaiki tidur, mood dan kesihatan umum dan seksual secara keseluruhan

Z

Meningkatkan daya ingatan dan fungsi kognitif

Z

Kesan pengimbangan hormon semula jadi dan ciri-ciri anti-penuaan

Ekstrak Tongkat Ali

Khazanah Negara Malaysia

 

Apa itu Tongkat Ali?

 

Tongkat Ali, juga dikenali sebagai Eurycoma longifolia Jack, adalah tumbuhan ubatan herba yang terdapat di Asia Tenggara (Malaysia, Vietnam, Jawa, Sumatera, Thailand). Tongkat Ali mempunyai rangkaian khasiat perubatan sebagai tonik kesihatan umum, termasuk peningkatan tahap tenaga fizikal dan mental serta kualiti hidup keseluruhan.

Akar tongkat ali, sering dipanggil “ginseng Malaysia”, digunakan sebagai adaptogen dan sebagai ubat tradisional “anti-penuaan” untuk membantu individu yang berusia menyesuaikan diri dengan tenaga, mood dan libido yang semakin berkurangan.

Khasiat Tongkat Ali

  • Meningkatkan tahap testosteron
  • Meningkatkan jisim otot
  • Memperbaiki tidur, mood dan kesihatan umum dan seksual secara keseluruhan
  • Afrodisiak yang kuat & penambah tenaga
  • Kesan pengimbangan hormon semula jadi dan ciri-ciri anti-penuaan

 

Bagaimana Untuk Mengenalpasti Tongkat Ali Yang Berkualiti?

 

Banyak suplemen tongkat ali komersial mendakwa “nisbah ekstrak” dari 1:20 hingga 1:200 tanpa sebarang maklumat tentang juzuk bioaktif, metodologi pengekstrakan.

Adalah diketahui bahawa pokok tongkat ali yang masih muda mempunyai komponen yang kurang aktif daripada yang matang. Juga, kaedah pengekstrakan tertentu merosakkan komponen aktif lebih daripada yang lain. Disebabkan ini, perbezaan keberkesanan antara jenama yang berbeza dan antara kumpulan jenama yang sama boleh menjadi sangat jelas. Oleh itu ekstrak tongkat ali 200:1 yang diperolehi daripada bahan mentah berkualiti rendah dan kaedah pengekstrakan suboptimum sebenarnya boleh menjadi kurang berkesan berbanding ekstrak tongkat ali 50:1 yang diperoleh daripada bahan mentah berkualiti tinggi dengan kaedah pengekstrakan moden.

Tongkat Ali harus dinilai dengan kehadiran komponen aktif yang dikenali sebagai Eurycomanone, yang boleh dikenal pasti dan diukur dengan teknik makmal yang dipanggil HPLC. Ekstrak tongkat ali berkualiti tinggi mengandungi antara 0.8-1.5% kandungan Eurycomanone. Dengan mengukur Eurycomanone, anda dijamin mendapat kualiti yang sebenar.

Ekstrak Ashwagandha KSM-66™

 

Ashwagandha ialah salah satu tumbuhan botani India paling popular yang telah digunakan dalam Ayurveda – sistem perubatan India berusia 5000 tahun, sebagai peremajaan, dan tonik harian selama berabad-abad. Ashwagandha merangkumi intipati pendekatan pencegahan dan kuratif terhadap kesihatan dalam Ayurveda.

Ashwagandha mengandungi banyak kandungan fitokimia yang berguna, termasuk lakton steroid seperti withanolides, alkaloid, flavonoid, asid lemak, kolin dan asid amino. Kandungan fitokimia utama Ashwagandha ini memberikannya dengan ciri-ciri perubatannya yang unik dan menjadikannya sangat bermanfaat kepada pengguna dan memberi kesan secara progresif kepada pelbagai sistem dalam badan kita. Withanolides ialah set penting komponen bioaktif utama Ashwagandha.

Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™ ialah ekstrak premium spektrum penuh yang dihasilkan menggunakan proses pengekstrakan proprietari unik tanpa menggunakan alkohol atau sebarang pelarut kimia lain. KSM-66™ diseragamkan untuk mengandungi sekurang-kurangnya 5% withanolides.

Kebaikan Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™

 

  • Membantu menggalakkan daya tahan, kekuatan, saiz otot dan kadar pemulihan otot
  • Membantu mempertingkatkan kesihatan prestasi seksual dan meningkatkan testosteron pada lelaki
  • Membantu mempertingkatkan kesihatan prestasi seksual dan meningkatkan testosteron pada lelaki
  • Membantu menggalakkan ingatan dan fungsi kognitif yang dipertingkatkan

KSM-66™ Meningkatkan Kesuburan Lelaki

 

Ashwagandha telah digunakan secara tradisional dalam perubatan Ayurveda sebagai afrodisiak untuk membantu merawat disfungsi seksual dan ketidaksuburan lelaki. Kajian rintis selama 90 hari, yang dijalankan di lima pusat ketidaksuburan di Mumbai, India, melibatkan 46 pesakit lelaki berumur antara 22 dan 40 tahun dengan oligospermia (bilangan sperma <20 juta/mL air mani). Semua lelaki mempunyai sejarah hubungan seks yang kerap dengan pasangan yang sihat tanpa kemandulan wanita yang jelas. Lelaki itu dipilih secara rawak untuk rawatan dengan ekstrak akar spektrum penuh Ekstrak Ashwagandha KSM-66™, menerima 225 mg setiap dos, tiga kali sehari, atau kapsul plasebo tiga kali sehari. Parameter air mani dan paras hormon serum dianggarkan pada akhir rawatan.

Ekstrak akar Ashwagandha ialah sebatian semula jadi dengan potensi menggalakkan tidur, diterima dengan baik dan meningkatkan kualiti tidur dan kependaman permulaan tidur pada pesakit yang mengalami masalah tidur. Hasilnya juga menunjukkan peningkatan ketara dalam keadaan tidur, kewaspadaan mental, dan kualiti hidup di kalangan peserta warga emas. Oleh itu, ekstrak akar ashwagandha boleh menjadi suplemen alternatif yang boleh diterima dan dikagumi dalam memperbaiki pelbagai isu kesihatan berkaitan usia dan boleh meningkatkan kesejahteraan umum secara keseluruhan kepada wargaemas.

Penyelidik menyimpulkan bahawa penggunaan Ekstrak Ashwagandha KSM-66™ meningkatkan paras testosteron, kiraan sperma, jumlah air mani dan pergerakan sperma dengan ketara. Selain itu, Ashwagandha juga mempunyai kesan positif terhadap tekanan dan kesihatan mental. Oleh itu, ia boleh memberi impak yang sangat baik kepada pasangan yang menghadapi kemandulan.

KSM-66™ Meningkatkan Kekuatan Otot & Pemulihan

Ayurveda tradisional menyokong penggunaan ashwagandha untuk “bala” atau “kekuatan”. Ashwagandha telah digunakan selama beribu tahun untuk pelbagai manfaat kesihatan melalui kesan pada sistem saraf, sistem endokrin, sistem kardiopulmonari dan sistem pengeluaran tenaga.

Dalam satu kajian double-blind, rawak, prospektif, terkawal placebo yang dijalankan selama lapan minggu, 57 lelaki (berumur 18 hingga 50 tahun) dengan sedikit pengalaman dalam latihan rintangan telah dipilih secara rawak untuk rawatan dan placebo dalam kumpulan. Subjek menerima 300 mg ekstrak akar ashwagandha (sebagai KSM-66™ Ashwagandha) dua kali sehari atau plasebo.

Penyelidik membuat kesimpulan bahawa suplemen Ashwagandha dikaitkan dengan peningkatan ketara dalam jisim dan kekuatan otot. Ini menjadikannya sebagai tambahan yang berguna kepada program latihan rintangan, kerana ia boleh memberi kesan kepada kedua-dua perkembangan otot dan pemulihan otot.

Maca – Makanan Super Peru

Tumbuhan maca (Lepidium meyenii) kadangkala dirujuk sebagai ginseng Peru. Ia tumbuh terutamanya di Andes di Peru tengah, dalam keadaan yang teruk dan pada ketinggian yang sangat tinggi melebihi 13,000 kaki (4,000 meter). Digunakan secara tradisional sebagai afrodisiak, akar maca adalah kuasa pemakanan yang kaya dengan serat, kalsium, zat besi dan asid amino.

Ia membekalkan makro dan mikronutrien utama, dan sebatian tumbuhan unik untuk menyokong tubuh manusia yang aktif. Ia juga dikenali untuk meningkatkan kesuburan lelaki, mengurangkan tekanan dan meningkatkan stamina.

Kebaikan Maca

 

  • Meningkatkan tahap kesuburan dan testosteron
  • Meningkatkan kesihatan prostat
  • Meningkatkan kesihatan prostat
  • Afrodisiak yang kuat & penambah tenaga
  • Berkhasiat tinggi dan meningkatkan prestasi sukan

Informasi Produk

BAHAN-BAHAN

Setiap 450mg kapsul mengandungi:

 • Tongkat Ali Extract 100 mg (standardized to min. 1% eurycomanone)
 • KSM-66™ Organic Ashwagandha Extract 300 mg
 • Maca Extract 50 mg

Setiap botol mengandungi 60 kapsul sayuran

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20066108TC)

Ekstrak Ashwagandha Organik KSM-66™ ialah ekstrak spektrum penuh premium yang dihasilkan menggunakan proses pengekstrakan proprietari yang unik tanpa menggunakan alkohol atau sebarang pelarut kimia lain. KSM-66™ diseragamkan untuk mengandungi sekurang-kurangnya 5% withanolides.

KSM-66™ ialah tanda dagangan berdaftar Ixoreal Biomed Inc.

DOS YANG DISYORKAN:

Dewasa: 2 kapsul sekali sehari selepas makan

?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
 • AshiGuard
 • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Nur Diyana Ooi from Subang Jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!