Vitamune CDZ

Kuasa Vitamin C, D & Probiotik Diperkaya Zink

Apa itu Vitamune CDZ?

 

Vitamune CDZ ialah minuman penggalak imuniti yang kaya dengan vitamin C, D dan probiotik yang diperkayakan Zink. Ia adalah gabungan  Acerola, Camu Camu, Amla, Vitamin D3 & Bifidobacterium longum CCFM1195 yang diperkaya Zink.

Formulasi ini diperbuat daripada semua bahan semulajadi dan berfungsi secara sinergi untuk membentuk lapisan perlindungan daripada jangkitan virus.

Beli Dalam Talian Stokis

Bermula dari $25.00

Manfaat Vitamune CDZ

Z

Vitamin C, D, Zink semulajadi dengan probiotik

Z

Zink organik daripada Bifidobacterium longum CCFM1195 yang diperkaya zink

Z

Bioavailabiliti tinggi

Z

Perlindungan terhadap jangkitan virus

Z

Mengurangkan keterukan gejala dan komplikasi semasa jangkitan

Apakah fungsi vitamin C?

Vitamin C adalah salah satu mikronutrien yang paling terkenal. Salah satu fungsi utama vitamin C adalah untuk meningkatkan imuniti anda terhadap kekurangan imun. Vitamin C diserap oleh badan kita melalui pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin C, seperti buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Badan kita tidak boleh menghasilkan, atau menyimpan sejumlah besar vitamin C. Oleh itu, adalah baik untuk kita mendapatkan dos tambahan vitamin dengan mengambil suplemen kesihatan.

Vitamin C membantu menormalkan fungsi imun badan kita. Sebagai antioksidan, vitamin C juga menyumbang kepada perlindungan sel kita dan membantu mereka berfungsi dengan normal. Vitamin C juga menyumbang kepada pembentukan kolagen yang normal. Kolagen ialah protein yang menyediakan struktur kepada bahagian tubuh yang berlainan, termasuk tulang, gigi, gusi dan kulit. Vitamin C memainkan peranan kecil dalam mengekalkan kesihatan mereka.

Vitamin C semula jadi vs Vitamin C Sintetik

Vitamin C semulajadi biasanya diekstrak daripada makanan keseluruhan seperti beri acerola, camu-camu dan Amla. Vitamin C Semulajadi ialah kompleks beberapa unsur semulajadi yang hadir secara sinergistik dan terikat untuk memberikan kesan manfaat lengkap vitamin C.

Vitamin C lengkap terdiri daripada banyak faktor bersama seperti bioflavonoid, rutin, Faktor J, Faktor K, Faktor P, Tirosinase, Askorbinogen, asid Askorbik dan komponen lain. Setiap daripada ini adalah penting untuk aktiviti biologi lengkap yang membolehkan vitamin C berfungsi sepenuhnya.

Sesetengah suplemen Vitamin C dihasilkan secara kimia daripada gula jagung – ini dianggap sebagai Vitamin C sintetik. Jagung tidak diketahui mengandungi Vitamin C semulajadi yang tinggi. Asid askorbik dihasilkan secara sintetik menggunakan gula jagung sebagai bahan mentah.

Asid askorbik hanyalah sebahagian kecil daripada kompleks vitamin C. Kebanyakan bentuk vitamin C sintetik tidak memberi manfaat tetapi cukai hati dan buah pinggang anda sebelum disingkirkan melalui air kencing anda. Mengambil asid askorbik sintetik boleh menjadikan badan lebih berasid dari semasa ke semasa dan mencuri daripada rizab kalsium badan kerana badan mesti mengeluarkan kalsium untuk meneutralkan keasidan asid askorbik sintetik.

Apakah Vitamin D dan mengapa saya memerlukannya?

 

Vitamin D terbentuk terutamanya dalam kulit kita melalui tindakan cahaya matahari UV pada kulit dan memainkan peranan penting dalam sokongan imun. Setiap individu memerlukan tahap pendedahan yang berbeza, kerana setiap daripada kita cenderung untuk menghasilkan vitamin D pada kelajuan yang berbeza-beza. Ini bergantung pada berapa banyak kulit terdedah, masa hari pendedahan kulit berlaku, dan tempoh pendedahan.

Walau bagaimanapun, mendapatkan dos harian pendedahan cahaya matahari tidak selalu mungkin. Nasib baik, anda juga boleh menambah badan anda dengan pengambilan vitamin D yang mencukupi melalui pengambilan makanan tertentu dan pengambilan makanan tambahan

Apakah Zink dan mengapa saya memerlukannya?

 

Zink ialah mineral yang, seperti vitamin C, boleh membantu meningkatkan imuniti anda, dan melindungi sel-sel dalam badan anda daripada tekanan oksidatif. Zink juga diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Walaupun penting untuk imuniti kita, badan kita tidak mampu menghasilkan zink. Sebaliknya, zink boleh didapati dalam makanan yang berbeza – daging, ikan, susu, tenusu dan bijirin.

 

Probiotik Diperkaya Zink Untuk Kesan Sinergik Yang Lebih Hebat

Probiotik ialah mikroorganisma hidup yang mempunyai peranan termasuk menyokong penyerapan nutrien dan kesihatan usus am. Walaupun zink dan probiotik masing-masing menawarkan sokongan untuk sistem imun anda dan pencernaan yang sihat, apabila digabungkan ia lebih berkuasa.Zinc-enriched Bifidobacterium longum CCFM1195 mempunyai lebih 96% Zink terikat secara organik kepada probiotik dan mengandungi tahap zink yang standard.Zinc- probiotik yang diperkaya memaparkan bioavailabiliti tinggi jika dibandingkan dengan sumber zink biasa yang lain. Zink Organik boleh diserap dengan mudah oleh badan.

 

Kombinasi zink dengan probiotik memberikan faedah sinergistik:

  • Sokongan untuk pertahanan imun yang sihat dan pengaktifan sistem imun.
  • Sokongan untuk mikroflora normal dalam usus, dan untuk fungsi usus yang sihat dan integriti lapisan gastrousus.
  • Sokongan untuk tindak balas imun mukosa pernafasan yang sihat.
  • Menggalakkan penghadaman yang normal, termasuk mengurangkan masalah seperti sembelit dan gas sekali-sekala.

Kenapa kita perlukan gabungan Vitamin C, D, & Zink?

Vitamin C, D dan Zink adalah nutrien utama dalam mengekalkan integriti dan fungsi sistem imun, membentangkan tindakan sinergi dalam menguatkan sistem imun kita.

Walaupun zink membantu membangunkan dan mengaktifkan sejenis sel darah putih – T-limfosit – yang melindungi tubuh daripada jangkitan, vitamin D menyokong pengeluaran protein melawan kuman oleh sel imun utama. Bagi vitamin C, badan bukan sahaja bergantung padanya untuk melawan yang baik setiap kali ia mengesan pepijat atau virus, malah ia boleh memendekkan panjang dan keterukan selesema.

Kajian terbaru menunjukkan bahawa vitamin C, D dan Zink menonjol kerana mempunyai fungsi imunomodulator dan memainkan peranan dalam memelihara halangan tisu fizikal seperti kulit dan membran mukus. Tindakan sinergistik nutrien ini dalam penyelenggaraan halangan tisu fizikal membentuk lapisan perlindungan terhadap jangkitan virus.

Selain itu, bukti juga menunjukkan bahawa kekurangan satu atau lebih daripada tiga elemen tersebut menjejaskan tindak balas imun, menjadikan seseorang individu lebih terdedah kepada jangkitan virus dan boleh mengakibatkan gejala dan komplikasi yang lebih teruk. Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa kekurangan 3 nutrien utama semasa jangkitan virus mengakibatkan peningkatan keterukan penyakit, penanda keradangan yang tinggi dan tinggal di hospital yang berpanjangan.

Informasi Produk

BAHAN-BAHAN:

Serbuk pekat Acerola, serbuk pekat Camu Camu, serbuk pekat Amla, Vitamin D3, serbuk bakteria mesra yang diperkaya zink, perisa oren asli dan stevia.

Berat bersih: 5g x  20 sachet.

PENYIMPANAN:

Simpan di tempat yang sejuk dan kering. Elakkan dari cahaya matahari langsung.

ARAHAN:

Campurkan 1 sachet serbuk Vitamune CDZ dalam 125ml (1/2 cawan) air atau jus (di bawah 50°C).

?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
  • AshiGuard
  • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!