Riflex360 Capsule

Formula Kesihatan Sendi Termaju

Digunakan Secara Tradisional Untuk Melegakan Sakit Sendi

 

RiFlex 360 Capsule ialah formulasi kesihatan sendi termaju yang menggabungkan Ekstrak Kunyit Turmacin®, ekstrak Ceri Tart dan Ekstrak Kulit Pokok Pinus Perancis.

Turmacin® adalah ramuan yang terbukti secara klinikal dan dipatenkan yang membawa manfaat kesihatan sendi dan tulang rawan. Ia kaya dengan Turmerosaccharides™, sekumpulan polisakarida bioaktif larut air yang terdapat dalam kunyit (Curcuma longa), juga bertanggungjawab untuk menyokong kesihatan sendinya.

Beli dalam talian Stokis

Bermula dari $30.90

Kebaikan Riflex360 Capsule

Z

Mengurangkan sakit sendi lutut dalam masa 3 hingga 7 hari

Z

Melegakan gejala osteoarthritis

Z

Menggalakkan sintesis kolagen dalam sendi

Z

Kurangkan asid urik

Z

Sifat anti-radang & antioksidan yang kuat

Turmacin® – Terbukti Secara Klinikal Mengurangkan Sakit Sendi & Menyokong Kesihatan Sendi

 

Kunyit adalah rempah India terkenal yang berasal dari rizom Curcuma longa. Kunyit berkaitan dengan halia dan banyak ditanam di negara Asia, serta kawasan tropika lain. Tumbuhan ini mempunyai sejarah panjang untuk penggunaan makanan dalam masakan India dan kegunaan perubatan dalam Ayurveda sebagai rawatan untuk keadaan keradangan.

Komponen aktif utama kunyit “curcumin” adalah yang memberikan rempah warna kuningnya. Curcumin mempunyai ciri anti-radang dan antioksidan, menjadikannya rawatan yang berpotensi untuk beberapa keadaan kesihatan, termasuk mengurangkan kesakitan dan meningkatkan kemudahan pergerakan pada penghidap osteoarthritis.

Turmacin® ialah bahan inovatif yang dikaji secara klinikal dan dipatenkan yang membawa manfaat kunyit untuk kesihatan sendi dan tulang rawan. Ia kaya dengan Turmerosaccharides™ yang larut air, sejenis polisakarida bioaktif.

Turmerosaccharides™ ialah sekumpulan polisakarida bioaktif larut air yang terdapat dalam Kunyit (Curcuma longa), yang bertanggungjawab untuk menyokong kesihatan sendinya.

Turmacin® menyokong kesihatan sendi oleh

  • Menggalakkan sintesis kolagen
  • Menggalakkan sintesis proteoglycan
  • Sifat antioksidan anti-radang untuk mengurangkan sakit sendi

 

Dalam ujian klinikal, Turmacin® telah ditunjukkan dapat meningkatkan kualiti hidup orang yang mengalami masalah sendi dengan mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi lutut yang terjejas.

Kajian Klinikal 1

 

 

Situasi: 120 peserta manusia dengan osteoarthritis lutut primer

Dos: 500 mg dua kali sehari

Tempoh: 42 hari

Penilaian: Pada hari ke-21 dan hari ke-42 menggunakan skala WOMAC, VAS dan CGIC

Hasil: Turmacin® berkesan menguruskan gejala osteoarthritis lutut dan menyokong fungsi fizikal sendi lutut

Turmacin® mengurangkan skor kesakitan & kekakuan (WOMAC) sebanyak 51% dan mengurangkan skor kesakitan (VAS) sebanyak 71%

Kajian Klinikal 2

 

Situasi: 68 peserta manusia berumur 18 hingga 65 tahun, mengalami sakit sendi lutut yang ringan hingga sederhana
Dos: 500 mg sekali sehari
Tempoh: 7 hari
Penilaian: Pada hari ke-3 dan hari ke-7 menggunakan skala WOMAC

Hasil: Selepas 3 hari Turmacin® berkesan mengurangkan kesakitan apabila berjalan di atas permukaan yang rata, menaiki atau menuruni tangga, dan duduk atau berbaring dan juga mengurangkan kesakitan pada waktu malam semasa di atas katil dan dalam kedudukan berdiri tegak. Kesan menjadi lebih ketara selepas 7 hari.

Kesan analgesik Turmacin® adalah progresif dan ia sesuai digunakan sebagai ubat penahan sakit kecemasan untuk sakit sendi lutut.

Ekstrak Ceri Tart – Kuasa Antioksidan

Selepas bertahun-tahun dalam bayangan buah-buahan lain, ceri tart muncul sebagai Buah Super utama. Semakin banyak badan penyelidikan saintifik telah mengaitkan ceri tart dengan faedah anti-radang, mengurangkan kesakitan akibat gout dan arthritis serta senarai luas manfaat kesihatan jantung.

Kajian baru-baru ini malah mencadangkan ceri tart boleh membantu mengurangkan sakit otot dan sendi selepas bersenam. Ceri tart mengandungi pakej unik antioksidan dan fitonutrien yang bermanfaat, termasuk anthocyanin – pigmen yang memberikan warna merah terang kepada ceri. Kini terdapat lebih daripada 50 kajian khusus mengenai ceri tart dan saintis terus menemui manfaat baru dan penting buah ini.

Melegakan Gout dan Arthritis

 

Untuk memahami bagaimana ceri tart mempunyai manfaat yang begitu banyak, adalah penting untuk memahami banyak laluan biokimia asasnya. Bukti meluas menunjukkan bahawa komponen serba boleh ini secara semula jadi:

  • Menurunkan kadar asid urik dalam darah.
  • Anti-radang: anthocyanin 1 dan 2, menyekat/ menghalang enzim pro-radang yang dipanggil cyclooxygenase-1 dan 2 (COX-1 dan COX-2) – ini membantu melegakan kesakitan dan menghalang keradangan.

Kajian Kes 1 – Ceri Tart Mengurangkan Plasma Asid Urik

Asid urik plasma menurun dengan ketara dalam tempoh 5 jam selepas pengambilan ceri, ini menunjukkan manfaat positif ceri pada arthritis gout. [Journal of Nutrition , 2003, 1826-29]

Ujian Kepekatan Urat Plasma menunjukkan wanita yang sihat itu makan 2 hidangan (280gram) ceri selepas berpuasa semalaman, mereka menunjukkan pengurangan sebanyak 15 peratus dalam asid urik, serta menurunkan paras nitrik oksida dan protein C-reaktif- yang semuanya berkaitan dengan penyakit radang seperti gout.

Kajian Kes 2

Selepas minum lapan auns jus ceri tart setiap hari selama empat minggu, ramai orang dewasa mempunyai paras asid urik yang lebih rendah.

Kajian Kes 3

Sifat anti-radang berpotensi membantu penghidap arthritis juga. Dalam kajian perintis selama 12 minggu yang dijalankan oleh penyelidik di Institut Penyelidikan Baylor, dos harian ceri tart (sebagai ekstrak ceri) membantu mengurangkan kesakitan osteoartritis lebih daripada 20 peratus untuk majoriti lelaki dan wanita.

Kulit Pokok Pinus Perancis – Kaya Dengan Proanthocyanidins

Ekstrak Kulit Pokok Pinus Perancis ialah super-antioksidan kuat yang ditunjukkan dalam beberapa dekad penyelidikan untuk mengurangkan keradangan pada pesakit yang mengalami gejala osteoarthritis.

Kajian pada tahun 2008 menunjukkan faedah Ekstrak Kulit Pokok Pinus Perancis untuk mengurangkan keradangan pada sendi dengan mengurangkan pengantara keradangan COX-2 dan 5-LOX dengan berkesan mengurangkan ketidakselesaan sendi.

Ekstrak Kulit Pokok Pinus Perancis ialah satu bahan semula jadi yang mengurangkan kesakitan dengan ketara dan meningkatkan fungsi fizikal sendi artritis.

Informasi Produk

Ekstrak Kunyit Turmacin® ialah tanda dagangan NATURAL REMEDIES PVT LTD

BAHAN-BAHAN:

Setiap kapsul mengandungi:

  • Turmacin® Turmeric Extract 250 mg
  • Tart Cherry Extract 100 mg
  • French Pine Bark Extract 50 mg

Setiap botol mengandungi 60 kapsul.

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL21116121TC)

PENYIMPANAN:

Simpan di tempat yang kering di bawah suhu 30°C. Lindungi daripada cahaya dan kelembapan.
Jauhkan daripada kanak-kanak.

DOS YANG DISYORKAN:

Sakit Sendi Ringan: 2 kapsul sekali sehari sebaiknya selepas makan
Sakit Sendi Teruk atau Osteoartritis
: 2 kapsul dua kali sehari sebaiknya selepas makan

?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Nur Diyana Ooi from Subang Jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!