Bahaya dari Logam Berat

 

Logam berat ada di mana-mana. Mereka ada dalam produk yang anda gunakan, udara yang anda hirup, dan makanan yang anda makan. Logam ini beracun dan walaupun badan anda dapat menghilangkannya secara semula jadi, logam tersebut akan bertambah lama dan membuat anda sakit.

Pendedahan jangka panjang kepada logam berat boleh menyebabkan proses degeneratif fizikal, otot, dan neurologi. Apabila mereka menjadi teruk, gejala keracunan logam berat bahkan dapat meniru gejala yang berkaitan dengan penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson dan sklerosis berganda.

Ramai orang menyalahkan semakin tua sebagai penyebab gejala mereka muncul, tidak menyedari bahawa pendedahan logam berat adalah faktor penyumbang utama. Ini kerana gejala keracunan logam berat meniru yang berkaitan dengan penuaan (seperti kehilangan ingatan dan peningkatan keletihan),

 

Detoks Logam Berat

Matlamat utama detoks logam berat adalah membuang logam berat yang terkumpul dari otak dan sistem saraf anda. Ginjal, hati, jantung, sistem limfa dan sistem pernafasan juga akan mendapat manfaat daripada detoksifikasi logam berat, seperti detoks hati.

 

Manfaat detoks logam berat termasuk:

  • Mengurangkan kerosakan radikal bebas / tekanan oksidatif
  • Peningkatan tahap tenaga
  • Meningkatkan imuniti
  • Fungsi pencernaan yang lebih baik
  • Peningkatan prestasi mental (perhatian, ingatan, pembelajaran dan lain-lain)
  • Meningkatkan kesihatan kulit
  • Perlindungan yang lebih baik terhadap penyakit gangguan kognitif dan penyakit autoimun

 

Sayuran Berdaun Hijau Gelap Membariskan Logam Berat

Makan banyak sayur-sayuran terutamanya sayur-sayuran berdaun hijau gelap adalah kaedah terbaik untuk menyahtoksik logam berat di dalam badan anda secara semula jadi.

 

Berikut adalah contoh sayur-sayuran berdaun hijau gelap:

 

Rumput Barli

Rumput barli tidak hanya penuh dengan vitamin dan mineral, tetapi juga penuh dengan klorofil seperti sepupu spirulina dan chlorella. Ini membantu meningkatkan oksigen dalam aliran darah anda, yang seterusnya membantu badan anda menyingkirkan kekotoran. Rumput barli mengikat logam berat dalam badan anda dan mengarahkannya keluar dari saluran pencernaan anda.

 

Rumput Gandum

Kajian menunjukkan bahawa rumput gandum adalah sumber antioksidan yang sangat baik, membantu melawan radikal bebas yang dapat menyebabkan kerosakan sel. Selain itu, rumput gandum juga kaya dengan nutrien seperti zat besi, kalsium, magnesium, vitamin A dan klorofil.

 

Spirulina

Spirulina adalah alga dengan sifat yang serupa dengan chlorella. Kandungan klorofilnya sangat tinggi dan sangat berkesan untuk membuang toksin dari badan. Phycocyanin, komponen aktif dalam spirulina, terbukti mempunyai kesan antioksidan dan anti-radang yang sangat baik.

 

Chlorella

Chlorella adalah sejenis alga bersel tunggal. Apabila sampai ke usus anda, chlorella secara semula jadi melekat pada logam berat (seperti merkuri dan plumbum) dan racun perosak dan membantu mengeluarkannya dari sistem anda.

 

Kale

Kale istimewa kerana banyak sebab (rasanya hebat, penuh dengan nutrien). Ia sarat dengan antioksidan dan fitonutriennya, kaempferol dan quercetin dapat membantu meneutralkan keradangan.

Facebook Comments

?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Nur Diyana Ooi from Subang Jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!