ASHITABA ORGANIK

Makanan kesihatan yang penuh tenaga dan khasiat 

Organic Ashitaba Aojiru Dynamic Nutrition

Ashitaba Organik Berkualiti Tinggi

Ashitaba Organik Dynamik Nutrition ditanam oleh Japan Bio Science Laboratory Co., Ltd di ladang organik organik bersertifikat Highland Jepun (JAS) yang subur.

Tiada bahan kimia pertanian digunakan dalam penanaman dan proses penuaian dilaksanakan dengan tangan secara berhati-hati. Kami menggunakan teknik pemprosesan haba yang rendah untuk mengekalkan integriti daun Ashitaba dan nutrien yang maksimum.

Beli Dalam Talian Stokis

Bermula dari $27.81

Faedah Ashitaba

Ashitaba mempunyai Julat Nutrien yang Luas

Z

Makanan Super Berkhasiat

Z

Laraskan Tahap Kolesterol

Z

Keluarkan Sisa Toksik Berbahaya dari Tubuh

Z

Antioksidan Berkesan

Z

Mengawal Gula Darah

Z

Menguatkan Sistem Imun

Z

Selesaikan keletihan

Z

Makanan Super Berkhasiat

Z

Laraskan Tahap Kolesterol

Z

Keluarkan Sisa Toksik Berbahaya dari Tubuh

Z

Antioksidan Berkesan

Z

Mengawal Gula Darah

Z

Menguatkan Sistem Imun

Z

Selesaikan keletihan

Nilai Nutrisi Ashitaba

Makanan Super yang Kaya dengan Nutrisi

Perbandingan Data Nutrisi Ashitaba

Berbanding dengan sayur-sayuran lain, Ashitaba mempunyai nutrisi yang sangat seimbang dan kaya dengan serat, β-Carotene dan kalium. Selain itu, Ashitaba juga mempunyai protein dan setiap mineral/vitamin.

Serbuk Ashitaba kami dehidrasi dengan berhati-hati pada suhu rendah untuk mencegah kehilangan nutrisi. Berbanding dengan daun Ashitaba mentah, sebilangan kecil serbuk Ashitaba membolehkan pengambilan nutrien yang diperlukan.

Vitamin B12

Kebanyakan tumbuh-tumbuhan sebenarnya kekurangan vitamin B12 yang biasanya hanya boleh didapati melalui daging, ikan dan telur. Walau bagaimanapun, Ashitaba adalah sumber yang baik untuk nutrien yang penting ini, ia adalah suplemen yang ideal untuk vegan dan vegetarian ketat kerana kekurangan makanan sebegini dari diet mereka. Kekurangan vitamin B12 boleh menyebabkan masalah sistem kognitif dan saraf yang serius. Selain itu, ia juga meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular dan anemia yang merosakkan.

Komposisi Terapeutik Daun Esok

Penyelidik percaya bahawa Ashitaba berkesan terhadap banyak masalah perubatan akibat daripada tindakan sinergistik pelbagai sebatian aktifnya. Selain kandungan vitamin dan mineral yang tinggi, Ashitaba juga memiliki nutrien yang mempunyai manfaat kesihatan yang khusus.

Chalcone

Ashitaba mengandungi jus kuning likat dipanggil chalcone yang merupakan sebatian polifenolik yang unik untuk Ashitaba dan tidak terdapat dalam tumbuhan lain. Chalcone pada Ashitaba terutamanya terdiri daripada xanthan gum dan 4-hydroxy castor oil. Ia mempunyai pelbagai aktiviti biologi yang bermanfaat seperti tindakan antibakteria, kesan anti-tumor dan kesan pada metabolisme lipid (perencatan pengumpulan lemak dan peningkatan pembakaran lemak). Chalcone adalah antioksidan yang berkesan yang membantu melindungi organ kita daripada radikal bebas yang merosakkan dan melambatkan penuaan. Satu kajian yang diterbitkan dalam edisi Nutraceutical World pada September 2002 menunjukkan bahawa potensi antioksidan daun esok melebihi pelbagai herba, termasuk teh hijau, dandelion, adas, teh hitam, chamomile, wort St. John dan bijak.

Germanium

Mineral surih ini telah dijumpai untuk merangsang pengeluaran interferon badan. Ia membantu sistem imun dengan meningkatkan aktiviti sel pembunuh semulajadi, sejenis sel darah putih yang menyerang kuman. Dr. Otto Warburg, seorang ahli biokimia yang memenangi Hadiah Nobel, menyatakan bahawa germanium membantu meningkatkan penyerapan oksigen ke sel-sel. Beliau percaya bahawa meningkatkan bekalan oksigen ke sel yang sihat memperlambat pertumbuhan tumor.

Klorofil

Ashitaba kaya dengan klorofil, pigmen hijau dalam tumbuhan yang mengumpul tenaga yang kuat dari matahari. Molekul klorofil hampir sama dengan molekul hemoglobin dalam sel darah merah dan sering disebut sebagai “darah alam”. Selain keupayaan untuk merangsang pengeluaran sel darah merah, ia juga merupakan agen yang sangat baik untuk membersihkan darah dan hati dan mempromosikan pertumbuhan bakteria yang mesra dalam saluran pencernaan

Testimoni

Lihat maklum balas pelanggan

Kesan fizikal: Saya tidak fikir ia mudah untuk letih. Sekalipun saya tidur terlambat, saya masih boleh bekerja seperti biasa pada keesokan harinya. Saya tidak begitu letih sekarang, mungkin saya akan melihat lebih banyak penambahbaikan tidak lama lagi.

Rasa: Semi manis, dengan sedikit rasa ‘hijau’. Bayangkan perlawanan matcha kurang, dengan sedikit stevia di dalamnya.

http://dianababe.com/organic-ashitaba-by-dynamic-nutrition/

“Diana Lee”

 

Cik Sue dah amalkan hampir 2 minggu Alhamdulillah rasa ringan badan ,lawas sangat pagi-pagi,cramp kaki malam-malam pun dah kurang.Insya Allah nak cuba habiskan satu botol ni dulu,ingatnak beli juga tuk abah ngan ma,sebab khasiatnya memang bagus ni.

http://www.sueizza.com/2018/10/organic-ashitaba-penuh-khasiat.html

“Sue Izza”

 

Informasi Produk

Bahan-bahan:
Serbuk ashitaba organik (daun dan batang) dan stevia

Berat bersih: 90 gram
Arahan: Campurkan 1 sudu teh serbuk Ashitaba dengan air (di bawah 40 ° C)
1-3 kali sehari, ambil sebelum makan

Formula Vegetarian. Produk dari Jepun

GMPpurity

 

1 botol – bekalan selama 1 bulan

Beli Dalam Talian Stokis

Bermula dari $27.81

?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Nur Diyana Ooi from Subang Jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
Riflex 360
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!