BioNatto Plus

Digunakan secara tradisional untuk meningkatkan peredaran darah

Apakah BioNatto Plus?

BioNatto Plus ialah formulasi yang dipertingkatkan yang menggabungkan Nattokinase NSD-SD®, ekstrak kulit pokok pinus maritim Perancis dan ekstrak biji anggur.

Nattokinase NSK-SD® ialah ekstrak dipatenkan yang diperbuat daripada kacang soya (natto) yang difermentasi. Ia terbukti secara klinikal dapat melancarkan peredaran darah dan mengurangkan tekanan darah.

Ekstrak kulit pinus Perancis adalah salah satu antioksidan paling kuat dalam memerangi radikal bebas. Ia kaya dengan beberapa bioflavonoid yang mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan.

Ekstrak biji anggur mengandungi kompleks flavonoid polifenol berkepekatan tinggi yang bermanfaat untuk kesihatan kardiovaskular.

Beli dalam talian Stokis

Bermula dari $50.90

BioNatto Plus Tiruan Dikesan Di Platform Dalam Talian

Pengumuman Penting

Kami ingin memaklumkan bahawa kami mendapati bahawa wujudnya beberapa kedai dalam talian yang tidak dikenali sedang menjual BioNatto Plus tiruan. Ini adalah pengumuman awam untuk menunjukkan cara mengenal pasti produk asli dan ciri-ciri produk tiruan.

Kami amat bimbang dengan kewujudan produk tiruan yang memberi kesan negatif kepada pelanggan kami dan kami telah mengambil tindakan segera terhadap pengeksportir produk palsu ini.

Kami menggesa para pelanggan untuk membeli produk dari sumber yang boleh dipercayai dan hanya dari stokis atau kedai runcit yang tersenarai di laman web kami.

Kebaikan BioNatto Plus

Z

Terbukti secara klinikal untuk melarutkan dan mencegah pembekuan darah yang tidak sihat

Z

Menyokong tahap tekanan darah yang sihat

Z

Mengurangkan kebas tangan dan kaki

Z

Menyokong Trombosis Vena Dalam

Z

Melegakan trombosis vena dalam (DVT) dan vena varikos

Z

Menyokong kesihatan kardiovaskular secara keseluruhan

Z

Mengurangkan kolesterol tidak sihat (LDL)

Nattokinase NSK-SD®

 

Terbukti Secara Klinikal Melarutkan Gumpalan Darah

 

Natto ialah makanan tradisional Jepun yang dihasilkan melalui proses fermentasi dan menambahkan Bacillus natto, sejenis bakteria berfaedah kepada kacang soya yang direbus. Natto telah digunakan dalam budaya Jepun selama lebih 1000 tahun untuk rasa yang popular dan sebagai ubat tradisional.

BioNatto Plus membawa Nattokinase NSK-SD®tulen (Natural Super Kinase-Sprayed Dried) yang telah diuji keselamatan dan keberkesanannya. Nattokinase NSK-SD®difermentasi menggunakan proses fermentasi yang dipatenkan dan ketegangan bacillus subtilis natto. Vitamin K2 juga dikeluarkan menggunakan teknologi yang dipatenkan. NSK-SD® ialah produk proprietari dan tanda dagangan berdaftar Japan Bio Science Laboratory Co. Ltd. Jepun.

Bagaimana pembekuan darah terbentuk?

 

Pembekuan darah ialah proses semula jadi yang membantu badan anda menghentikan pendarahan selepas anda dipotong atau cedera. Sebaik sahaja anda mula sembuh, badan anda direka untuk memecahkan dan melarutkan bekuan darah secara automatik, atau gumpalan darah yang pekat.

Walau bagaimanapun, tidak semua bekuan darah memainkan peranan untuk membantu. Jika badan anda membentuk bekuan terlalu mudah atau tidak membenarkan ia larut dengan betul (atau kedua-duanya), bekuan boleh menghalang atau menyekat aliran darah di dalam urat dan arteri anda.

Bagaimanakah pembekuan darah akan menjejaskan kita?

 

Darah beku akan memendap di dinding arteri dan menyebabkan arteriosklerosis. Sebaik sahaja anda mengalami pembekuan darah, anda mungkin mengalami:

 • Tekanan darah tinggi
 • Sakit kaki, bengkak, kemerahan dan kehangatan, yang merupakan gejala trombosis vena dalam (DVT) atau vena varikos yang disebabkan oleh pembekuan darah di kaki
 • Masalah bercakap atau memahami pertuturan, sakit kepala yang teruk, lumpuh atau pening, yang mungkin merupakan gejala pembekuan darah dalam arteri karotid otak anda yang mungkin menyebabkan strok
 • Sesak nafas atau sakit di dada, lengan, bahu atau rahang anda, yang merupakan gejala bekuan darah yang boleh menyebabkan serangan jantung

Bagaimana Nattokinase NSK-SD® membantu

 

Nattokinase NSK-SD® terbukti secara klinikal dapat melarutkan dan mencegah pembekuan darah yang tidak sihat. Keputusan kajian klinikal manusia yang dijalankan di Amerika Syarikat, Korea dan Jepun telah menunjukkan bahawa pengambilan Nattokinase NSK-SD® telah menghasilkan pengurangan tekanan darah yang ketara secara statistik bagi pesakit yang berumur antara 20 hingga 80 tahun.

Bolehkah saya mengambil Nattokinase NSK-SD® jika saya sudah mengambil antikoagulan (cth. penipisan darah)?

Jawapan ringkas: Ya.

kenapa? Natto adalah sumber yang kaya dengan Vitamin K2. Walau bagaimanapun, Vitamin K2 diketahui boleh berinteraksi dan mengurangkan keberkesanan antikoagulan seperti penipisan darah dan orang yang mengambil ubat tersebut biasanya dinasihatkan oleh doctor untuk tidak mengambil sejumlah besar Vitamin K. Vitamin K2 dikeluarkan daripada Nattokinase NSK-SD® menggunakan proses yang dipatenkan untuk membolehkan orang yang mengambil antikoagulan seperti penipisan darah mendapat manfaat daripada Nattokinase NSK-SD®.

Sentiasa pastikan anda mengambil Nattokinase NSK-SD® tulen kerana produk natto lain mungkin tidak sesuai untuk anda.

Ekstrak Kulit Pokok Pinus Maritim Perancis

Melegakan & Menguatkan Salur Darah

Ekstrak kulit pokok pinus Perancis adalah salah satu antioksidan yang paling kuat di dunia dalam memerangi radikal bebas yang menghakis yang merosakkan sel-sel badan. Ia kaya dengan beberapa bioflavonoid yang mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan.

Ekstrak kulit kayu pokok pinus Perancis boleh menyumbang dengan ketara kepada normalisasi tekanan darah dan fungsi platelet, peningkatan lipid darah serta mengurangkan keradangan. Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan ekstrak kulit kayu pokok pinus Perancis untuk mengelakkan masalah kesihatan kardiovaskular.

Penyelidikan telah mendapati bahawa ekstrak kulit kayu pokok pinus Perancis membantu mengekalkan peredaran yang sihat dengan meningkatkan pengeluaran endothelial nitric oxide. Ini mengakibatkan vasodilatasi saluran darah, sekali gus meningkatkan aliran darah.

 

Ekstrak kulit kayu pokok pinus Perancis membantu menjadikan platelet darah kurang “melekit”, membantu mengurangkan pembekuan darah. Selain itu, ia juga meningkatkan tindak balas badan sendiri untuk mengatasi penyempitan saluran darah yang mengakibatkan normalisasi diameter saluran darah.

Tambahan pula, sifat antioksidan dan anti-radang ekstrak kulit kayu pokok pinus Perancis boleh membantu melegakan saluran darah dan tisu penghubung.

Akhir sekali, kajian menunjukkan bahawa ekstrak kulit kayu pokok pinus Perancis adalah pilihan semula jadi untuk mengekalkan tahap kolesterol yang sihat. Dengan menambah ekstrak kulit kayu pain Perancis, ia didapati dapat menurunkan kolesterol “buruk” (LDL) sambil meningkatkan kolesterol “baik” (HDL).

Ekstrak Kulit Kayu Pokok Pinus Perancis meningkatkan kesihatan kardiovaskular

Ekstrak Biji Anggur

Untuk Pencegahan Penyakit Kardiovaskular

Penggunaan ekstrak biji anggur untuk mencegah penyakit kardiovaskular boleh dikesan dari apa yang dipanggil “Paradoks Perancis.” Bukti peranan kolesterol dalam aterosklerosis telah dicadangkan oleh bukti epidemiologi yang menunjukkan bahawa penduduk negara yang mempunyai pengambilan lemak diet yang lebih tinggi cenderung mempunyai mortaliti dan morbiditi yang lebih tinggi daripada penyakit kardiovaskular. Walau bagaimanapun, populasi beberapa negara Mediterranean, Perancis khususnya, tidak menunjukkan corak tersebut. “Paradoks Perancis” ialah kepercayaan bahawa meminum wain melindungi orang yang tinggal di Perancis daripada mendapat penyakit jantung. Flavonoid yang terdapat dalam wain merah boleh membantu melindungi jantung dengan menurunkan kolesterol LDL (“buruk”).

Bagaimanakah ekstrak biji anggur berfungsi?

Mekanisme perlindungan kardio tindakan untuk ekstrak biji anggur adalah kesan daripada antioksidannya. LDL-kolesterol yang beredar dalam darah boleh dioksidakan oleh radikal bebas. LDL teroksida kemudian membentuk sel buih yang menyimpan sejumlah besar kolesterol dalam lapisan arteri.

Arteriosklerosis berlaku apabila arteri menjadi tebal dan kaku dan menyekat aliran darah ke organ dan tisu dalam badan. Proses pengerasan arteri yang belaku secara beransur-ansur ini, melemahkan arteri dan boleh berkembang dalam pelbagai organ, selalunya jantung.

Ekstrak biji anggur mengandungi kepekatan tinggi Proanthocyanidins, salah satu kelas kompleks flavonoid polifenol yang diketahui mempunyai kesan antioksidan terkuat di kalangan polifenol yang terkandung dalam wain merah. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa mengambil ekstrak biji anggur berkesan dalam menurunkan jumlah kolesterol & kolesterol LDL dan mengurangkan penanda keradangan.

 

Informasi Produk

BAHAN-BAHAN:

Setiap kapsul mengandungi:

 • Fermented Soybean Extract (NSK-SD®) 50 mg
 • French Pine Bark Extract 50 mg (standardized to min. 95% Oligomeric Proanthocyanidins OPC)
 • Grape Seed Extract 50 mg (standardized to min. 95% proanthocyanidins)

Setiap botol mengandungi 60 kapsul sayuran.

100% produk berasaskan tumbuhan. Kapsul diperbuat daripada kapsul sayuran.

NSK-SD® (Natural Super Kinase-Sprayed Dried) ialah produk proprietari Japan Bio Science Laboratory Co., Ltd. Jepun.

Dikilang di Malaysia dengan kerjasama kolaborasi Japan Bio Science Laboratory Co. Ltd. (JBSL) Jepun. Dynamic Nutrition ialah ahli Persatuan NattoKinase Jepun (JNKA)

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20116071TC)

Dos yang disyorkan:

Terapeutik: 2 kapsul dua kali sehari sebaik-baiknya selepas sarapan pagi & makan malam
Penjagaan: 1-2 kapsul sekali sehari sebaik-baiknya selepas makan

Penyimpanan:

Simpan di tempat kering di bawah 30°C.
Elakkan daripada cahaya matahari dan kelembapan.
Jauhkan dari kanak-kanak.

?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
 • AshiGuard
 • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
 • OptiVue
 • Bought by Nur Diyana Ooi from Subang Jaya
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!