Sistem Imun

 

Sistem imun bertanggungjawab terhadap pertahanan badan terhadap jangkitan virus dan bakteria. Di dalam badan manusia, sel-sel kanser mungkin muncul akibat mutasi, dan sel-sel mati dan tisu yang lama boleh menyebabkan jangkitan bakteria.

Sistem imun badan adalah salah satu sistem biologi utama yang dimiliki oleh semua orang. Ia agak unik kerana sistem imun badan tidak wujud terutamanya di satu tempat, tetapi lebih kurang seluruh badan. Sebagai contoh, sistem pernafasan terdiri daripada paru-paru, diafragma, trakea dan organ-organ lain yang digunakan untuk bernafas. Sistem rangka terdiri daripada semua tulang di badan anda. Sebaliknya, sistem imun tidak wujud di satu tempat, tetapi sebilangan sistem dan mekanisme pertahanan yang direka untuk melindungi keselamatan diri.

Sistem imun perlu disusun dengan baik, kerana walaupun kebanyakan jangkitan memasuki badan melalui banyak bukaan yang berlainan di kepala, kebanyakan penyakit dan patogen jauh lebih kompleks daripada memasuki badan hanya melalui mata kasar.

 

Cordyceps – Penggalak Imuniti

 

Cordyceps bukan secara teknikal sebagai cendawan tetapi kulat ubat. Secara tradisi digunakan sebagai tonik untuk keseluruhan badan, terutamanya jika ia berada dalam keadaan yang lemah, Cordyceps meningkatkan daya hidup, tenaga, pemulihan, dan penentangan. Ia menyokong sistem endokrin sambil mempunyai nilai merawat dan / atau mencegah paru-paru, ginjal, hati, sistem gastrointestinal dan penyakit jantung. Pada tahun 1993, atlet wanita Cina mula sering secara dramatik mencatatkan rekod. Senjata rahsia mereka adalah cordiceps. Tidak seperti beberapa perangsang yang biasa digunakan hari ini yang merosakkan badan, cordyceps meningkatkan ATP selular (molekul tenaga) dan penggunaan oksigen, menyokong dan memberi tenaga, bekerja dengan badan untuk menjadikannya lebih berdaya tahan dan tahan terhadap penyakit.

Bukti menunjukkan bahawa cordyceps berfungsi pada beberapa jenis sel imun yang berbeza, merangsang pengeluaran mereka dan meningkatkan fungsi dan aktiviti imun. Cordyceps tidak selalu menjengkelkan, tetapi ia mengimbangkan imuniti dan berfungsi dalam kedua-dua arah. Ini bermakna jika sistem imun anda tidak berfungsi, cordyceps akan meningkatkannya, tetapi jika fungsi imun anda terlalu tinggi, tonik ini dapat melambatkan pengeluaran dan aktiviti sel darah putih.

Produk yang anda mungkin berminat

Facebook Comments

?livepromo
Riflex 360
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
ashiguard
  • AshiGuard
  • Bought by Norsaadah from shah alam
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!