Cordyceps Sinensis, antler beludru dan ginseng juga dipanggil “tiga tonik utama China” yang merupakan tonik berharga yang boleh mengimbangi dan mengawal yin dan yang pada masa yang sama. Orang dahulu berkata: “Saya ingin mempunyai Cordyceps, bukan jed emas.” Cordyceps mempunyai banyak faedah: meningkatkan tenaga, melindungi kesihatan jantung, mengimbangi tahap kolesterol, mengawal fungsi pernafasan dan sifat anti-penuaan. Ia adalah makanan tambahan yang baik untuk wanita dan orang tua.

Terdapat banyak cara untuk makan Cordyceps Sinensis. Kaedah biasa seperti berendam dengan air panas, masak dengan air, sup, bubur, penggilingan, dan wain berkilauan semuanya boleh digunakan. Ia boleh fleksibel dipadankan apabila diambil setiap hari. Anda disyorkan membersihkan Cordyceps sebelum makan. Anda boleh membersihkannya dengan berus gigi yang bersih dan kemudian bilas dengan air.

Cara-cara makan Cordyceps adalah seperti berikut:
  1. Masak dengan air, bukan hanya berendam dengan air panas

Cara yang betul untuk memasak Cordyceps adalah menambah secawan air ke Cordyceps Sinensis dan masak selama 10 minit dengan api yang kecil. Kemudian tuangkan air dan minum segera, kemudian masukkan air dan masak selama 10 minit. Selepas mencurahkan air, tambah air sekali lagi, kemudian tambah dan masak berulang kali. Sehingga Cordyceps minuman rasa menjadi ringan. Jangan minum apabila warna Cordyceps menjadi putih. Cordyceps masih boleh dimakan kerana ia berkhasiat dan tidak sia-sia.

  1. Rebus dengan daging

Rasa rebus Cordyceps Sinensis sangat enak. Adalah lebih baik untuk rebus Cordyceps Sinensis dengan daging. Tetapi pastikan anda mengetahui bahawa Cordyceps tidak boleh direbus terlalu lama kerana lebih mudah kehilangan nutrien Cordyceps Sinensis. Secara amnya, Cordyceps Sinensis paling sesuai untuk rebus selama setengah jam. Cordyceps Sinensis dan daging rebus yang berbeza mempunyai manfaat kesihatan yang berlainan.

  1. Dikisar menjadi serbuk dengan pengisar

Jika anda berfikir bahawa rebus atau masak Cordyceps Sinensis sangat menyusahkan, terdapat cara yang sangat mudah iaitu mengisar Cordyceps Sinensis menjadi serbuk dengan pengisar, kemudian menelannya secara langsung atau menggunakannya dengan air.

Kualiti Cordyceps Sinensis umumnya ditentukan oleh ketinggian pertumbuhan dan matang lebih cepat atau lambat, dan juga dipengaruhi oleh faktor-faktor seperti tanah dan air, iklim, cahaya matahari, dan pengagihan biologi. Secara umum, salji Nagqu Tibet sepanjang tahun, persekitaran semulajadi yang istimewa ini menghasilkan kualiti Cordyceps Sinensis yang lebih tinggi.

Jika anda tidak tahu bagaimana untuk mengambil Cordyceps Sinensis, atau menggunakan kaedah yang salah, ia akan mengurangkan keberkesanannya, membazir dan tidak memberi faedah kepada badan. Oleh itu, setiap orang mesti mengambil kaedah penggunaan yang betul semasa makan untuk memaksimumkan keberkesanan Cordyceps Sinensis.

Produk yang anda mungkin berminat

Facebook Comments

?livepromo
?livepromo
?livepromo
organic barley grass
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Foo from Tanah Merah
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Lee from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
  • OptiVue
  • Bought by Brandon from Singapore
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo
?livepromo

Get A Promo Code

By Subscribing To Our Newsletter!

Enjoy a discount for your first purchase. Get your promo code now!